“Horor u Prnjavoru” – Četrdesetpetogodišnjak obljubio osmogodišnje dijete iz Hrvaćana – Predložen pritvor

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog lica N.L., rođen 1977. godine, iz mjesta Rakino Brdo bb, opština Osmaci, stavio je prijedlog za određivanje mjere pritvora Osnovnom sudu u Prnjavoru, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina iz člana 172. stav 7. u vezi sa stavom 3. i 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičeni je pomenuto krivično djelo počinio dana 09.11.2022.godine, u mjestu Hrvaćani, opština Prnjavor na štetu maloljetne N.M. rođena 2014.godine.

 

 

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke,te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo shodno članu 197. stav 1. tačka  a. b. i v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlog  za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Prnjavoru.

Izvor: OJT BL (Foto: arhiva, ilustracija)

1 Comment

  1. Koja budalestina? Kakva je ovo definicija ? Predlozen pritvor?
    U zatvor sa manijakom i to sa onima koji znaju kako ce ga kazniti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*