HARALI PO KAFANAMA Maloljetnici pljačkali aparate za igre na sreću

FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJE

Četiri osobe, od koje su tri maloljetne, uhapšene su juče zbog sumnje da su na području Laktaša i Prnjavora opljačkali više ugostiteljskih objekata, a kod jednog od njih našli su falsifikovani novac, potvrđeno je za Srpskainfo.

Prema našim saznanjima, policija sumnjiči Srđana Š. (20) iz Prnjavora da je zajedno sa tri maloljetnika u noći između 5. i 6. septembra opljačkao ugostiteljski objekat na području Laktaša.

– Tom prilikom su meta napada bili aparati za igre na sreću. Jedan maloljetnik se sumnjiči i da je u periodu između 23. i 30. avgusta na području opštine Prnjavor provalio u ugostiteljski objekat kojom prilikom su takođe meta napada bili aparati za igre na sreću. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 1.200 maraka – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić, navodeći inicijale osumnjičenog.

Ona je dodala da je u okviru u ovih aktivnosti policija došli do saznanja da jedan od maloljetnika posjeduje više komada lažnog kovanog novca u apoenima po 5 maraka.

-Novac je oduzet i tom prilikom je utvrđeno da se radi o iznosu od 1.575 maraka. O navedenom je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji se izkasnio da se radi o krivičnom djelu „Krivotvorenje novca“.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, kao i dežurni tužilac za maloljetna lica, koji se izjasnio da se protiv S.Š. i maloljetnika dostavi izvještaj u redovnoj proceduri – istakla je Mučibabićeva.

srpskainfo.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*