Gradski odbor SDS Prnjavor izdao je saopštenje vezano za Šmitovu najavu o nametanju Izbornog zakona

-Dragi prijatelji,

ovih dana ponovo je tema Izborni zakon, pa kao poslanik SDS-a imam želju i obavezu da ponovim naš stav.

SDS se deceniju bori za uvođenje izbornih tehnologija (uvođenje skenera, vidionadzora i biometrijske provjere identiteta birača). Samo na taj način izbori mogu biti fer i pošteni. Logično je da to ne odgovara korumpiranoj vlasti o čijim izbornim malverzacijama ste i sami svjedoci. Sve krađe u ovoj zemlji počinju izbornom krađom!
Međutim, to ne znači da je SDS spremna raditi ono što je nekada radio SNSD. Nama ne trebaju visoki predstavnici, ni legitimni ni nelegitimni, da dođemo na vlast. U čemu bi onda bila razlika između nas i SNSD-a? Za nas su Ustav Republike Srpske, njene institucije i Dejtonski mirovni sporazum svetinja, a svi ti akti kažu isto – zakone donose parlamenti. Na tome počiva vladavina prava.

Podsjetiću vas i da je SDS jedina stranka koja nikada nije podržala tzv. ‘bonska ovlašćenja’. Ni kada su njima smijenjivali (a smjenjivali su funkcionere SDS-a), ni kada su nametali zakone. Ponosan sam jer poslanici SDS-a nikada nisu glasali niti potvrdili ni jedan nametnuti zakon. To su radili isključivo oni drugi, pa su tako potvrdili i Zakon o Sudu BiH, Zakon o Tužilaštvu BiH, Krivični zakon BiH, ZKP i preko 100 drugih. Dosljedni smo svom stavu i ni u budućnosti nećemo podržati ni jedan nametnuti zakon.

Kao državotvorna stranka, SDS ima obavezu da provodi odgovornu i državotvornu nacionalnu politiku, te se izričito protivimo oktroisanim zakonima i propisima.

Ono što je još veoma bitno da naglasim, je i da je SDS vrlo jasno iznijela svoje stavove u Narodnoj skupštini Republike Srpske i odredila se prema Kristijanu Šmitu i činjenici da on nije imenovan u skladu s Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma. Sve dok iza sebe nema rezoluciju SB UN, za nas je on nelegitiman. Lično sam stava da ne trebamo prihvatati ni jedan nametnuti zakon, čak ni da je Šmit legitiman, jer je to suprotno načelima suvereniteta države i vladavini prava, kao i Dejtonskom sporazumu.

Ako se upecamo na šargarepu zvanu Izborni zakon, dajemo mu legitimitet za mnogo teže buduće odluke. Kako ćemo onda osporiti ako nam uzme šume, rijeke, poljoprivredno zemljište, podijeli koncesije, formira javna preduzeća na nivou BiH?

Republika Srpska za nas nema alternativu i ona je iznad svakog ličnog i partijskog interesa! Borićemo se sami za Izborni zakon, odustati nećemo, i ne treba nam pomoć nikakvog Šmita! Sa svojim narodom smo se politički izborili za Republiku Srpsku – sa svojim narodom ćemo je načiniti i mjestom boljeg života.

-Predsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Prnjavor Milan Petrović

36 Comments

 1. Nije mi jasno zašto se forsira,,kaputic” a Aleksić gurnut u stranu kad citav grad bruji da je ovaj sefov miljenik jako los izbor SDS-A ?Hm ,ako je uopšte on izbor SDS-A…

  • a svejedno je,kaputić ili neko drugi,……Možda je Kaputić lepši od Bunde.Možda je neko tako ocenio lepo.

 2. Izdao saopstenje svoga Gazde hahaha vrlo perfidno a za neznalice “patriotski”…Kakvu vi vezu imate sa SDS-om koji je nekad bio patriotski a sve do 2014 godine? Nemate nikakvu a svi stari članovi starog prvog SDS-a se u potpunosti salžu sa SNSD-om i Dodikom a vi isprani ste niko i ništa, da biste ostali u politici prihvatili ste onaj sramni sporazum sa ostatkom opozicije da sa muslimanima radite na rusenju institucija Republike Srpske uz obećanje da ćete i vi nešto dobiti jer mislite da ne može opstati Republika Srpska i da se ne vrijedi boriti…..Neki djelić Bosne gdje bi upravljali a gazda bi bio neko iz Federacije.. Vi ste sa ostatkom “patriotske” opozicije svoju karijeru digli na veći nivo kad ste prevarili Dragičevića i na tuđoj smrti se malo uspeli u politici.Prevarili ste dio naroda da ćete učiniti sve i naći nekakve ubice samo da se za vas glasa! To nikada nećemo zaboraviti. Fuj licemjeri, sad vi o Gazdi Šmitu i vičete držte lopova eno ga tamo negdje i dok narod trči kao mušica bez glave tražeći lopova vi se glasno smijete i stružete –ubirate kajmak na sirotinji pomoću svojih perfidnih laži. Sve i jedan opozicioner je dobio neku poziciju upravo što laje na Dodika pa narod glasa za takve a kad dobiju glas mnogi se potpuno smire i ponašaju kao da nikad nisu lajali. Dok je Dodika lako je imati neku poziciju,samo laješ na Dodika ,onda te dio glupog naroda izabere za nešto i tebi je bolje a narod kao i uvijek ko zašto.

  • pardon,uz medijsku bruku patriotskog hahaha TV BN -soroševog,antisrpskog i antiljudskog.Svaki dan im je glavna tema bila PZD-a. Kad su izbori prošli više ni riječi o tome. Baš prave “patriote” …Da nije žalosno i bijedno bilo bi smiješno..

 3. mi smo patriote i nikad nismo Boga opsovali bar nismo javno, pa znate da mi jedini slavimo Slave a jedva cekamo da se svrši da svi idu kući jer nije milo Šmitu što slavimo slavu jer vrijeđamo braću po politici iz federacije itd. Znate sve šta smo mi rekli prije 25 i 30 godina, i prije 15 i 10 godina, sjetite se samo šta smo sve rekli i govorili prije samo 18 godina u februaru na Skupštini itd

 4. Sta je ovaj petrovic umislio? boze u sta se pretvori sds? zovu naciste da ih dovedu na vlast!

   • Svaka Čast Maro kad si isčačkala ove najveće izdajnike u istoriji Republike Srpske.Da ih…. znaš već šta.Vidi ti na što su oni spremni,aaaa, znači Savez sa svim srpskim neprijateljima au da ih nosi…Za dva dana im treba “Čestitati” njihov praznik 1. mart

  • @Ovanmravica.Samo da znas nacisti su postavili ove sada na vlast,tako da i ovi imaju pravo da dodju na isti nacin samo problem je sto oni nece nikada doci vise na vlast nisu pogodni za naciste.

   • @ovneMarko nije bitno ko je koga postavio,stavio,uturio itd bitno je kako se ponaša a vidimo kako naci postupaju prema Dodiku a kako podržavaju naci-opoziciju. Ne nosa ti glavu VUNA bezveze.Zato si ti poslanik u svom kokošinjcu.

    • Šta kažeš glavu mu nosa VUNA ahahahaa, joj Marooo, svaka ti je ko u Njegoša.

 5. a svako šurovanje sa amer. predstavnicima a protiv svog naroda vode one koji sa njima šuruju u direktnu propast jer je apsolutno poznato ko ima mozak da svaka amer. vlada nema prijatelje već interese i kad ti interesi nestanu onda “prijatelje” otpušu da se sami muče sa sobom. Tako se uništavaju drugi narodi i zemlje ali narod to uglavnom ne zna i zato strada za veliko ništa.

 6. Upravo gledam specijalnu emisiju povodom dvije godine od poceetka sukoba u Ukrajini i slušam kako su se pojedini Ukrajinci za 6 mjeseci enormno obogatili . Najbizarnije sto sam cuo je da oni koji su dobili odrjesene ruke da vojsku snabdijevaju jajima su zaradili preko 120 000 000 eura ,kupujući jaje po 0.35 centi a fakturisuci po 3.60 eura komad . To je samo jedna od stavki koje spomenuse.Upravo ovo me podsjetilo na situaciju ’92 kad sam ja placao 6 lit goriva 60 km da bih odvezao kcerku na inhalacije u Banjaluku iako je to gorivo ulazilo u Republiku Srbsku po 1 ,90 km . Dodjem sa linije kanistera u ruke i pravac kod preprodavaca i profitera !!!! E moj narode jesi najeb..

  • Ti što si napisao za neke koji pročitaju će odmah reći (možda neće napisati) da je tvoj komentar napisan pod dejstvom malignog ruskog uticaja, da je to najveća laž ikada izrečena i slično a to što se za veliku nulu gube teritorije to kao da nema veze.Anglosaksonci su napravili Majdan prije 10 god. ne zbog UKrajinaca već zbog sebe a ginu drugi i to bez obzira što gube teritorije stalno se nadaju pobjedi,novom oružju itd a izgubiće ustvari i to što imaju.Meni je nestvarno kako ne mogu skontati da ginu nizašto i to bukvalno nizašto.Kad već vidiš da gubiš stalno zašto za prekookeance davati život? Pusti mržnju i teritorije,spasavaj što se da spasiti a poslije gledaj u vezi teritorija jer nije svijet stao zbog teritorija,ali džaba sve to…Predsjednik Jevrej….koji radi protiv njih a oni mu vjeruju jer misle da radi za njih…Nije bilo pmeti a nema je ni sad a da je bilo pameti tamo bi se lijepo živjelo.
   i do naroda je ,nije samo do vođa.Ima jedno jako gorivo koje pogoni sve jer je univerzalno,čik pogodi kako se zove? Anglosaksonci su im namjestili baš po svojoj želji.
   U ratu se neko bogati a neko gine za nešto a neko nizašto,kako kad i kako gdje. da vidiš Ukrajince u EU , ama čovječe to su ti veliki bogataši,vozaju skupocjene automobile što mnogi stanovnici EU mogu samo da sanjaju a možda ni to.To su ukrajinski oligarsi koji su sa novcem zbrisali a u pitanju su milijarde.
   Što se tiče nas,da ,bilo je skupo gorivo itd ali mi smo napravili Republiku Srpsku !!! Da Alija nije počinjao gluposti i mi bi bili mirni i danas ne bi bilo RS kao kolac u grlu mnogima.
   Zatim dotični povuče potpis na Lisabonski ugovor za mir da ne dođe do rata po nagovoru naravno amera Cimermana i tako je počeo rat u BiH.Nije htio da bude predsjednik BiH,Srbije,C.Gore.Izabrao je rat što je i sam rekao a sad kukaju pa kažu ajmo sad da BiH bude kao SFRJ gdje bi muslimani imali glavnu riječ a Republika Srpska da ne postoji hahaha.To što su oni izginuli oni bi “nadoknadili” u miru kad ne bi bilo RS tako što bi se svetili srpskom narodu.
   To je ono izmirenje što neki muslimani govore , po njima je pomirenje da se Srbi odreknu Republike Srpske ma mogu misliti šta bi tad bilo,1000 puta gore nego Srbima na Kosovu.

   • Skidam šešir onima iz Amerike koji su se sjetili kako da tuđim rukama ratuju protiv Rusije a uz to još i zarađuju. Pomoć koju šalju im se isplati nekoliko puta jer najveći dio im se vrati kući u materijalnom smislu a izvoze papir koji u biti ne vrijedi ništa jer će se vraćati kao pravi novac.Možda je teško za shvatiti ali ovo je sve fenomenalno za SAD.

  • osoba ukrajinske nacionalnosti a grkokatoličke vjeroispovijesti rekla ovako:”A kako će biti mir u Ukrajini kad su jedni ovakvi a drugi onakvi” (jedni pravoslavci a drugi grkokatolici),grkokatolici podržavaju rimskog Papu što ih čini različitim od pravoslavnih i možda imaju još nekih manjih izmjena.

 7. Moj Milane jauko sa grane. Ništa ti ne znaš ako si ovo napiso.Ako je neko drugi pola ti se prašta. Ti pišeš kao da mi nismo bili ovdje. I kao da smo došli juče sa Sirius B planete. Lupetaš! Bolje pokri se koliko je pokrivač dugačak i šuti!

 8. Када је СНСД правио Државни удар заједно са НАТО пактом…Народ је клицао:”Миле,Живко и Биљана три златна Љиљана”Наравно момци ви се тога не сјећате,коалиција се звала “СЛОГА”Битно је да сте се ви ухљебили под окриљем СНСД и да ће те дати и дупе за посао.

  • rekao ovo,rekao ovo,kakvu ima vezu šta je ko rekao prije 25 godina osim što ti navijaš za opoziciju da se glasa ne bi li Srbi izgubili Republiku Srpsku ali to se na tvoju žalost neće desiti. Dobro je neko rekao,što više lajete na Dodika on je sve jači.Za tri zlatna ljiljana ja se ne sjećam,to si vjerovatno izmislio ako i nisi ljiljani su hrišćanski simboli i nalaze se i na zastavi Srbije.Nako što je tadašnji patriotski SDS uvidio svoju grešku pomirili su se sa SNSD-om i od tih godina su zajedno u pogledu politike.Tu naravno ne računam SDS i ostatak opozicije koji su postali podrepaši strancima 2014.godine.Pravi SDS ne postoji već 10 godina!

 9. Ako mi je google prevoditelj dobro preveo Dzogo ponavlja istu mantru korištenu unazad 20 do 25 godina i nada se pobjedi SDS i ostatka opozicije a ja postavljam pitanje kako kad ste na taj način do sada svake izbore izgubili? Ne treba neka pamet da se to zna ! Moje lično misljenje je da ste vi Srbi svi za Dodika i uz Dodika,htjeli to ili ne. To jest lideri opozicije su uz Dodika i sve govore samo da Dodik pobjedi a vi ih kopirate i kazete ono sto oni kazu.
  Neko ko ponavlja isto 25 godina on želi da izgubi izbore.Pametnom dosta.Ima li kod vas u narodu bar ovoliko iko normalan?
  Jelena Trivič je željela da izgubi izbore ali to Srbima dokazat prije ćeš na Mjesec pješke stič. Da nije uradila što je namjerno uradila ona bi bila sada Predsjednica. Nije toliko glupa da nije to znala. Jelena i PDP su proglasili pobjedu prije ponoči kad to niko ne radi.Mi smo znali da če ona sigurno izgubit jer nije imala glasova a još smo joj dopisali koliko smo mogli.Ona je htjela da izgubi pa je proglasila pobjedu da vama glasačima bude jasno da je ona kao pobjedila. Ona je u svakom slucaju htjela da izgubi.Da nije napravila tu glupost da nije proglasila pobedu prije i same ponoči mi bi joj mogli naštimat da bude Predsjednica ali ona je sve sama namjerno pokvarila.Zato kod nas uvjek vrjedi i širi se medžu narodom da Srbinu nikad istinski ne vjeruj.Svi u biti isto misle i kad se tobož ne slažu ili se svadzaju.

 10. Jel tako???Od sad sam bivŝi SDS glasač.Za nesto ŝto sam se borio nećes Smitu davati.

 11. Kaže Đogo u prevodu ljubav je kad te neko proganja sudskim putem a ti ne odustaješ od svog puta kao SDS i opozicija koji su davno napustili patriotizam,kad ti neko udara sankcije,kad na tebe laju i mravi i slonovi i oni koji vode ratove ili bi ih vodili,pa obični zatucani hodža iz neke vukohebine kad poziva Srbe na islam a pljuju i na Dodika,pa reis,pa amer ambasada non stop prozivaju Dodika kao i Šmit ali ne lezi vraže ma to je sve iz ljubavi…šta nam napriča……po Đogi je ljubav sve što ne čini ljubav.Đogan je očigledno našmrkan ili se nije dobro otrijeznio od prevelike količine alkohola dok je šarao glupi tekst.Mržnja prema srpskom narodu je u njemu veoma jaka i ja to znam. Zato i piše u korist opozicije za koju svako imalo upoznat sa politikom zna o čemu se radi.Đogan je i prorok i on zna šta ko misli,kakve ima emocije,stidi li se možda ahahaha, pa evo Đogo tvoji će istomišljenici osuditi Dodika jer ne poštuje tvog ideologa Šmita i to je jasno da će biti , naravno sve iz ljubavi. Na taj način oni će sami još više urušiti BiH a ti ćeš ostati poderanih gaća ( u smislu da ti se želje neče ispuniti što je i za tebe bolje samo ti to ne znaš)…

 12. Хајде људи да се не лажемо!!!Нико од вас не мисли ово што пише већ пише по директиви шефа странке што је политички легитимно у изборној години у којој локални СНСД почиње кампању никада раније и њима не својствено почиње да обилази Мјесне Одборе СНСД у фебруару што се до сада никада није дешавало јер је очигледно да не “стоје добро” са кандидатима Градоначелника.Али пустимо то крају,брзо ће Октобар па ће Грађани Прњавора одлучити ко ће бити Нови Градоначелник,него нешто сам друго хтио да кажем ако ико нема право да прича о Високим представницима то је СНСД који је призивао ОХР,НАТО и Високог представника да смењује легално изабране представнике СДС и СРС,а на тенковима СФОР-а и НАТО пакта дошао на власт.И ко Бога вас молим не мој те само ви причати о патриотизму.Нађите неку другу тему па “ударајте” политички на шта имате право али ових коментара се чак и Миле стиди.

   • Svi ste vi isti.Svi ste Dodik.Ako gubiš izbore sa istom pričom 25 godina onda hočeš da izgubiš svake iduče izbore.Djedom ne možeš curu oženit jer nema efekta isto i ta vaša priča neče pit vodu,opet čete izgubit i mi vas više nečemo tolerirat. Evo sad ti nastavi nakon mene svoju priču – – – –

  • Хајде људи да се не лажемо!!!Нико од вас не мисли ово што пише већ пише по директиви шефа странке што је политички легитимно у изборној години па кад то кажем полазим од себе само са разликом што ја мислим као СДС и остатак опозиције који су прозападно и промуслимански орјентисани и зато имају моју подршку. Ја сам некад у ЈНА био тенкиста и фурунџија и волео сам цевку од тенка на којој сам спавао и коју сам миловао јер сам мислио да та цевка може да спаси Југославију од Срба ако буде требало.Младост лудост рекли би. Али,тако је то тад било па ми та цевка од тенка увијек у глави и само на њу мислим јер ми буди успомене.
   Додика и СНСД не волим јер као прво , што сви знамо тај се састаје са кепецима и иде у земље које ја мрзим. Зато сам ја за нови СДС који је као остатак опозиције исти који се огрћу заставама Босне и Херцеговине као јуче нпр.Хвала Богу што је опозиција промијенила курс 2014.године и прешла на страну јединствене Босне и Херцеговине.Име странке није битно битан им је програм и понашање а то се мени свиђа .Ја као несрбин баш бих и волио да буде јединствена БиХ и да ми Бошњак буде предесједник што би се сигурно и десило и десиће се акбгда али треба гласати.

 13. Pa isto tražis sto i Smit a onda kao nisi za to, fuj licemjeri, pa ko bi vam glasao na taj nacin? ili vi smirujete situaciju jer znate da to biti nece!!!

  • Pa bice onako kako trazi Schmit isto kao sto je bilo onda kada je bio Pedy Esdaun.Dodik ce opet biti pobjednik.Dodik je za Vas ne samo otac ne samo Tito Dodik je za Vas Bog.

   • i oni iza njega da Dodika Sud odstrani iz politike i da dovedu opoziciju na Vlast da bi lakše razvlastili Republiku Srpsku a srpski narod ostavili na milost i nemilost neprijatelju koji su sve naoštreniji i čekaju kao zapete puške. Međutim,to će samo izazvati kontra efekat i BiH će se sama urušiti što ne žele oni koji na tome rade.To smo imali 1992.godine kad je potpisan mir da ne bude rat ali rekoše Aliji povuci potpis i kreni imaš našu (amer.) podršku što je dovelo do kontra efekta kome se prekookeanci nisu nadali. Isto će se desiti nakon presude za nepoštivanje Šmitovih budalaština,ne,neće biti rat nego totalno urušavanje BiH a ovo govorim za one usijane glave koje čekaju nestanak Republike Srpske da će se poslije pitati šta su to opet pogriješili pa Republika Srpska još jača , čak sad (tad) i samostalna. Nije lako ni budala biti pa ponavljati iste greške svakih 30 godina.

 14. i ostale Gazde a tim i šanse na izborima su možda veće –ne dajte nipošto da se otvori rudnik litijuma jer će sve žabe,gliste,pocrkati a kamoli ne ljudi,trava neće rasti,vod će pobjeći,ribe će poletjeti i odlepršati daleko itd jer opštepoznato je da je litijum radioaktivan kao i prst desne šake ahahaha, jadan priglupi narod pa vam još i vjeruje. Ćuvajte rudnik za Njemačku,Šmita,Englesku…kao što su uradili u federaciji i dali ga Britancima i svi moraju da šute.Dobili ste packu od ambasadora da za njih sačuvate rudnik za koji se ni ne zna koliko ima litijuma ali o tom potom,srpski neprijatelji a prijatelji Opozicije -stranci će to sebi za džabaka dobiti …Koja ste vi -ogan i izdajice to svijet nije vidio.Eto šta vam uradi onaj Sporazum iz 2014.godine a potpisali ste ga da vas ne skinu…Dali ste sve za fotelju ali se krijete iza Dodika o kome baljezgate svašta ali ste njemu iza nogu , da ga nema vi biste davno bili negdje u Srbiji ili još dalje.Državotvorna stranka da kad su komunisti prešli u SDS ali ste od državotvornosti odustali 2014 godine sa Sramnim Sporazumom sa natom i političkim Sarajevom.

 15. na taj način kad su u pitanju životi ljudi u Republici Srpskoj ili kratko Republika Srpska da ne dođete na sjednicu ili sa nje pobjegnete, tako bi vi branili narod.Bjež u žbunje pa neka se snalazi ko kako zna to je vaša politika koju ste pokazali 100 puta i samo politički nepismen i duhovno uzak čovjek će takvima dati glas kao i svaki srpski neprijatelj samo da naškodi srpskom narodu.Zato imate podršku svih srpskih neprijatelja dok ne bi kako ste zamislili došli na vlast pa krenulo razvlašćivanje i bijeg a vi bi prvi pobjegli.Htjeli to ili ne vi ste promuslimanski i prozapadno orjentisani i narodu prodajete labudova pod prasad.

 16. hahaha, stvarno da vas nema tako pametnih morali bi vas izmisliti ahahah, saopštenje ti je politički polupismeno i namijenjeno za glasače koji su politički nepismeni ili politički polupismeni.Vi možete i morate samo da pričate dokle vam dozvole Šmit,ambasada i ostali srpski neprijatelji jer su oni vaše Gazde. Opozicija i sam zna da uvođenje biometrije nije dobro nigdje,pored toga svako može znati za koga je ko glasao,hakeri mogu da provale u sistem i to će se i desiti ako se te tehnologije uvedu kojih ima samo u dvije tri zemlje na svijetu. SDS hoće da “oraspoloži” narod da za njega glasa ali mora da ćuti da je to glasanje opasno jer to nije dobro a i svaka stranka bi znala za koga je svaki pojedinac glasao.Ne bih puno komentarisao jer je ovo saopštenje puno kontradiktornosti isto kao da kažemo da duva vrlo topao južni vjetar u januaru i da se može hodati obučen kao u ljeto u šorcu i majici ali je istovremeno hladno minus 20.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*