„GP Ljubić“ preuzimanje „Gradipa“ plaća 211 hiljada KM

Skupština akcionara preduzeća “Gradip” iz Prnjavora donijela je odluku o prenosu akcija manjinskih akcionara na otkupioca, odnosno “GP Ljubić” i Branimira Bijelića koji će za to morati da plate oko 211 hiljada maraka.

Naime, portal CAPITAL objavio je početkom oktobra da je direktor kompanije „Gradip“ iz Prnjavora Branimir Bijelić, sa svojom privatnom firmom „GP Ljubić“, spreman je da preuzme „Gradip“ i da otkupi akcije ostalih akcionara.

Skupština akcionara “Gradipa” sada je to odobrila donoseći pomenutu odluku u kojoj su definisali da je osnovni kapital “Gradipa” 3,4 miliona maraka.

Dodali su da „GP Ljubić“ već posjeduje dio „Gradipa“ i to 74,1 odsto akcija, a da Bijelić, s kojim je ta firma spremna da izvrši preuzimanje, ima 18,8 akcija u „Gradipu“.

Bijelić je istovremeno direktor „Gradipa“ i vlasnik firme „GP Ljubić“.

“Broj akcija koje nisu u vlasništvu otkupioca je 240.538 akcija, što predstavlja 6,99 odsto osnovnog kapitala i iste su predmet postupka prenosa sa manjinskih akcionara na otkupioca”, definisano je odlukom Skupštine akcionara.

Otkupilac je dužan da za akcije manjinskih akcionara isplati naknadu od 0,88 KM po akciji, odnosno 211.673 KM.

Iz „GP Ljubić“ su ranije naveli da im je cilj da doprinesu realizaciji postojećih poslovnih planova „Gradipa“ te daljem razvoju, unapređenju i modernizaciji poslovanja.

„Broj zaposlenih će biti u skladu sa budućim potrebama društva“, naveli su u „GP Ljubić“.

„Gradip“ je osnovan 1975. godine u Prnjavoru i bavi se izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada. Na kraju 2020. godine zapošljavali su 125 radnika.

Posjeduje građevinske objekte u vrijednosti od 6,8 miliona KM, zemljište od milion maraka, postrojenja i opremu od dva miliona, te nekretnine u pripremi u vrijednosti od oko 211 hiljada maraka, podaci su s kraja prošle godine koju su završili s dobiti od 1,1 milion maraka.

Svjetlana Šurlan / Capital.ba

1 Comment

  1. Pa u zaj fond izdvajamo svi pri registraciji vozila, nacelnik se zahvaljuje fondu a ne svim gradjanima koji uplacuju novac, uvijek je onaj ko najvise doprinosi zaboravljen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*