Godišnji koncert GKUD “PRONIJA” Prnjavor

U nedjelju 01. decembra 2019. godine, GKUD „PRONIJA“ Prnjavor održaće svoj Godišnji koncert. Učešće na koncertu uzeće svi ansambli i sekcije GKUD „Pronija“ Prnjavor koji djeluju pri matičnom društvo.

U toku programa publici će se predstaviti dječiji hor, škola folklora, pionirski, omladinski (pripremni), veteranski i izvođački igrački ansambl, izvorna ženska i muška pjevačka grupa, vokalno-instrumentalna etno grupa, narodni, tamburaški i mješoviti orkestar i vokalni solisti orkestra. Na koncertu će učestvovati oko 150 članova koji djeluju u matičnom društvu u Prnjavoru, a u programu koncerta biće prikazano tradicionalno igračko, muzičko, pjevačko i običajno naslijeđe Srba iz Republike Srpske i BiH, Srbije i drugih oblasti Balkana.

Društvo je nedavno ugostilo ansambl iz Rusije, a organizovanje godišnjeg koncerta jedna je od prvih aktivnosti novoizabrane Skupštine i Upravnog odobora GKUD „Pronija“ Prnjavor izabranih 21. septembra 2019. godine na dan kada je društvo proslavilo i svoju krsnu slavu Rođenje presvete Bogorodice odnosno Malu Gospojinu.

Koncert će biti održan u JU Centar za kulturu u Prnjavoru sa početkom u 19h časova. Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Prnnjavor.

Ulaz 3 KM.

Dobro došli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*