GKUD “PRONIJA” Prnjavor na Međunarodnom festivalu folklora u Herceg Novom

Izvođački ansambl GKUD “PRONIJA” Prnjavor učestvovaće od 17. do 23. jula 2021. godine, na Međunarodnom festivalu folklora u Herceg Novom (Crna Gora) pod nazivom “S pjesmom i igrom kroz Herceg Novi”.

Ovaj festival se tradicionalno održava već dvanaesti put po redu i kroz taj period ugostio je veliki broj društava iz različitih država. Smisao i cilj festival je promocija i očuvanje vrijednosti tradicionalne kulture različitih naroda i država koji će kroz svoje nastupe prikazati bogatstvo folklornog nasljeđa zemlje iz koje dolaze. Ove godine pored GKUD “PRONIJA” Prnjavor kao predstavnika Republike Srpske i BiH, na festivalu će učestvovati društva iz Srbije, Mađarske, Makedonije, Moldavije i Slovenije.

GKUD “PRONIJA” Prnjavor će se na ovom festival predstaviti sa tri koreografije, zatim nastupom vokalno-instrumentalne etno grupe i narodnog orkestra društva.

Osim učešća na festivalu, članovi GKUD “PRONIJA” Prnjavor moći će da se upoznaju sa znamenitostima Herceg Novog i Bokokotorskog zaliva. U toku boravka na festivalu, predviđen je obilazak starog grada koga krase građevine nastale u raznim epohama istorije ovog mjesta kao što su crkva Svetog Arhanđela Mihaila iz 1905. godine, Kanli – kula iz 1483. godine, tvrđava Španjola iz 1538. godine, Sahat – kula iz 1667. godine i tvrdjava Forte – mare iz 1687. godine, te drugim kulturnim spomenicima. Posebno atraktivno biće krstarenje Bokokotorskim zalivom i posjeta gradu Kotoru.

U toku ovog putovanja predviđene su posjete Trebinju, Mostaru, Sarajevu i sl.

Pronija Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*