GKUD “Pronija” godišnjim koncertom obilježilo 10 godina postojanja (FOTO)

Gradsko kulturno-umjetničko društvo “Pronija” Prnjavor obilježilo je 10 godina rada godišnjim koncertom na kojem su nastupile sve folklorne sekcije i pjevačke grupe, koje djeluju u okviru ovog društva. Generalni pokrovitelj koncerta je ospština Prnjavor.

Kulturno umjetničko društvo „Pronija“ iz Prnjavora, već deset godina, posebno njeguje i predstavlja igre svog kraja. Decenija postojanja svečano je obilježena godišnjim koncertom, koji je pripreman sa dosta pažnje, truda i rada, kako i dolikuje jubileju. U programu su učestvovali sadašnji, ali i nekadašnji članovi društva, koji kažu da su folklornim koreografijama prošli kroz cijelu Evropu.

Predsjednik Skupštine GKUD “Pronija” Milan Radulović kaže da mu je velika čast i zadovoljstvo što je igrač iz prve generacije “Pronije”:

“Deset godina je prošlo. Početak našeg osnivanja bio je veoma težak. Svakog dana smo učili nove korake, novu pjesmu ili novu igru. A, sa pjesmom i igrom uspjeli smo sve da prebrodimo. Predstavili smo Prnjavor kroz cijelu Evropu, od Turske do Portugala i sa ponosom mogu da kažem da smo najveći ambasador opštine Prnjavor”.

„Pronija“ se publici predstavila i sa dvije nove koreografije, od kojih je jedna običaji vilinsko kolo, a druga je premijerno izvođenje igre iz okoline Visoka.

“Veoma smo ponosni na ono što smo uradili, a naročito što naši članovi koji su od početka sa nama, i dalje su sa nama i polako preuzimaju bitne funkcije u društvu, tako da mi koji smo počeli da radimo ova posao, možemo sigurno da se oslanjamo na njih”, rekao je Ljubiša Sibinčić predsjednik Upravnog odbora GKUD „Pronija“ Prnjavor.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*