Gimnazija Prnjavor: Obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

Međunarodno vijeće studenata je 1939. godine u Londonu proglasilo 17. novembar Međunarodnim danom srednjoškolaca i to kao znak sjećanja na studentske demonstracije u Pragu koje su nacisti ugušili zatvorivši sve ustanove visokog obrazovanja u Češkoj i poslavši više od 1200 studenata u koncentracione logore, dok je devet studenata i profesora strijeljano.

Ovim povodom, u JU Gimnazija Prnjavor se svake godine na prigodan način i uz prigodne programe obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca.

Ove godine, Omladinski ansambl Dramske scene SPKD “Prosvjeta” Prnjavor za profesore i učenike naše škole izveo je predstavu „Od tebe nikad ništa“, koja je nastala u saradnji sa OKK “Buldogs” kao autorski projekat Brankice Radonjić.

Predstava govori o izgubljenoj generaciji koja spas od nesređenih života traži u drogi, alkoholu, nasilju i prostituciji.

Sedamnaestoro mladih glumaca, među kojima su i učenici naše škole: Andrej Beglerović, Lana Zec, Vuk Karanović, Neda Stojčić, Nikola Zemun i Luka Preradović, progovorilo je o krizama odrastanja, nepodržavanju okoline i pogrešnim izborima, ali i pronašlo izlaz u jednostavnoj istini: “Nemojte mrziti, vi možete bolje”.

Gimnazija Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*