Gdje će im duša: Pokrali zimnicu i alat porodice poginulog borca

Otac poginulog borca, Pero Šiljak iz Prnjavora, ostao je bez dijela zimnice i alata, u takozvanoj Boračkoj zgradi, uz magistralni put, nakon što joj je u podrum provalio nepoznati lopov, ili više njih, odakle su odnijeli plijen u vrijednosti većoj od 1.500 maraka.

Ovaj nekadašnji Varešak, gdje mu je u tom dijelu Federacije BiH poharana kompletna imovina, u proteklom otadžbinskom ratu izgubio je sina i kćerku, a i sam je sa još jednim sinom bio pripadnik Vojske Republike Srpske, ističe da je šokiran i da je, sa suprugom Mirkom (75), teškom mukom na iznajmljenoj njivi pribavio zimnicu. Kako se uvjerio, međutim, lopova je najmanje eventualna glad nagnala da ga pokrade.

– Osim više vreća krompira i druge zimnice, provalnik mi je ukrao i najmanje pet litara rakije, te rostfrajni ražanj sa aparatom, brusilicu, bušilicu i drugu vrstu alata. Prethodno je presjekao držač katanca, a pričinjena mi je ukupna šteta veća od 1.500 maraka – ogorčen je Šiljak.

On je o svemu obavijestio i prnjavorsku policiju, koja je izvršila uviđaj i traga za kradljivcem.

LOPOVI NE BIRAJU ŽRTVE I PLEN

Da kradljivci ne biraju žrtve i plijen, govori i drugi slučaj provalne krađe u Prnjavoru gde je Nebojša Kljunić zavapio putem društvene mreže da mu je lopov iz podruma ukrao bicikl. On kaže da je kradljivac, donekle, bio sažaljiv, odnosno kako je doslovno naveo „kulturan“, pa je sa ukradenog bicikla skinuo i ostavio dječiju sjedalicu. Pokradeni je zatražio i pomoć uz molbu da, uz djeljenje posta na društvenoj mreži, njegovi sugrađani dobro otvore oči ne bi li na prodajnim oglasima primjetili njegovog dvotočkaša, ili nekoga drugog negdje uočili na njegovom biciklu. Prnjavorska policija je izvršila uviđaj i ove krađe.

N. ĐURIĆ – mojprnjavor.info

17 Comments

 1. Protiv Siljka se vodi nekoliko krivicnih postupaka. Prekrsaja desetine. Za ovu ljudinu ne vrijede ni ovozemaljski, ni Boziji zakoni. Zenu poginulog borca, koja je izgubila i sina, doveo je do stanja teske psihoze svojim podlostima. Gromada od covjeka.

 2. Pero Siljak sjekirom udario predsjednika kucnog savjeta jer mu je osporavao da koristi zajednicke prostorije zgrade za svoje potrebe. Taj covjek je pravi ratni invalid. Pero je los covjek. Na policiju je potezao oruzje.

  • Ajde ne lazi tu. Pricas gluposti. Covjek je ostao bez dvoje djece u ratu. Ne daj boze nikom. Dobro je normaln uopste. U svojoj 81 god zivota bori se i radi koliko moze. Neka svako ko moze da ode o pmogne bilo kako toj porodici sjedne sa tim covjekom i uvjeri se sam. Ili da veruje u tvoje izmisljotine.

    • Kako te nije sramota! Da Bog da da te pogodi što je njega pogodilo. Pa da ti bude potaman. Jedan Perin sin, koji mu je pod zemljom, poginuo je na sarajevskom ratištu kao mlad vojnik, a kćerka mu je podlegla od posljedica ranjavanja od granate. Iza nje je ostalo dvoje djece. Tačno, jedan sin mu je sada sa porodicom u Srbiji, jer iako visokoobrazovan nije mogao posao da nađe u Prnjavoru a pravosudna mafija ih je istjerala iz kuće koju su zamjenili za onu iz Vareša. A i taj sin sada u Srbiji, kao i Pero, bili su pripadnici Vojske Republike Srpske. Od njih petoro, osim stare i ucvjeljene majke, četvoro su bili pripadnici VRS, a dvoje smrtno stradalo. Sram i stid da vas bude! I da vas sve koji lažete da stignu sve Petrove muke i nevolje.

     • Oćeš reći istjerali ga iz tuđe kuće pošto vlasnik nije htjeo da mu plati 60.000 maraka reketa koji su on i Brane Žuna tražili.

 3. Bravo za Ninka! On jedini smije da piše kakve nevolje invalide i borce prate u ovom “crvenom raju”! Oni koji odlučuju o njihovoj sudbini sa njima nisu vojevali već švercovali i krali.

 4. Zao mi je Pere Siljka znam ga dobro i njegvog Sina pokojnog sam poznavao bio je lep Decko vaspitan i bila mi je cvast sto sam ga poznavao. Ako mogu ikako pomoci posaljite mi broj tlefona ili nesto na moju imejl adfresu

  • Miodraze ako si ih poznavao, znas i gdje su sada. Ne trebati broj telefona, nego otidji licno. Sta god da odneses od namirnica ili novcana pomoc, dobro ce im doci. Lp

 5. Dajte ljudi da se organizujemo i ovom covjeku namirimo tu zimnicu. Evo ja ujutfu vohim 50kg ktompira i par tegli salate.

 6. Kakva sramota krasti od čovjeka koji je izgubio sina i ćerku u ratu, i još bio borac,mada ništa to nije čudno što kradu jer moraju i ti da žive od nečega,takva je ta država.

 7. Kada se uzme u obzir šta su dodig i SNSD pokrali od ovog naroda pa samim time i od porodica palih boraca ovo je više nego beznačajna vjest!

  • O ti ,,Nikakvo čudo,, neznaš da je Nemanjina grupa na čelu sa Reponjom pokrala od boraca ratni porez 12.000.000 i poslije rata zadužili opštinu (ukrali iz budžeta) 19.000.000. Ovi Bajini to još nisu dostigli a dali će vidječemo!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*