GDE JE NESTALO 60.000 KM ? Bura u Prnjavoru zbog novca datom lokalnom fudbalskom klubu


TEŠKE optužbe na račun bivšeg rukovodstva Fudbalskog kluba „LJubić“ i tadašnjeg predsednika kluba Nemanje Vasića, izneo je načelnik prnjavorske opštine Darko Tomaš, sa ključnim pitanjem gde je „u autu“, tačnije u čijim džepovima završilo najmanje 60.000 maraka.
Aktuelni čelni čovek Prnjavora je za skupštinskom govornicom naveo da je opština Prnjavor 2015. i 2016. godine ovom klubu dodelila oko 105.000 KM. Međutim, kako tvrdi, rukovodstvo kluba je u zvaničnim izveštajima prikazalo da je iz opštinske kase stiglo tek oko 44.000 KM.

– Gde je nestalo više od 60. 000 maraka, što je više od polovine novca koje je samo u te dve godine opština dodelila LJubiću. Ili su otišli na stranu, ili su lažirani finansijski izvještaji. Ne zna se šta je gore od ove dve solucije – upozorio je Tomaš, podsetivši da su se sporni transferi novca desili u vreme kada je SDS-ov Siniša Gatarić rukovodio opštinom, a funkciju predsedinka LJubića obavljao prnjavorski privrednik i kadar te stranke Nemanja Vasić.

Vasić, koji je i član predsedništva SDS, uzvraća da su Tomaševe tvrdnje neistinite, i da u finansijskom poslovanju LJubića, dok je on bio predsednik kluba, nije bilo malverzacija.
ŠTA SE ČEKALO?
NAČELNIK Tomaš je, uz poziv policiji, od predsednika SO i nove skupštinske većine zatražio da se pozabave ovim slučajem i podnesu krivične prijave. Uzvratio mu je predsednik SO Mirko Bukvić, sa pitanjem „šta ste čekali do sada?“

-Načelniče, ako ste usvajajući izveštaje uočili krivična dela, vi ste sa svojom apsolutnom skupštinskom većinom u protekle četiri godine bili dužni da podnesete krivične prijave. Vi to niste činili i sada prebacujete novoj skupštinskoj većini koja sa tim nema nikakve veze. Pogotovo što ovaj izveštaj za mene nije relevantan bez potpisa, pečata i valjanih dokaza – uzvratio je za govornicom predsednik SO Bukvić.

– O finansijama LJubića brinuo IO kluba na čijem je čelu bio Radislav Vinčić, koji je u međuvremu preminuo. On je odgovorno radio svoj posao, i nikako ne želim da na mrtvog čov jeka svaljujem krivicu. Ako i ima neke krivice, a nema, ja preuzimam odgovornost. S obzirom da je račun kluba tada bio blokiran, zbog tužbe jednog trenera, sva plaćanja, obaveze, plata, i sve isplate išle su preko računa Opštinskog fudbalskog saveza, tako da je taj novac, koje pominje načelnik, u stvari, utrošen na obaveze kluba iz tog perioda – rekao je Vasić.
On tvrdi da je sve to dobro poznato Tomašu, koji se „bavi politikanstvom i nakon toliko godina fabrikuje slučaj, nakon što su on i njegov SNSD u Prnjavoru izgubili skupštinsku većinu“.

NEKO POTPISUJE
IZNOSEĆI sumnju da je mnogo toga nedozvoljenog bilo u poslovanju LJubića, načelnik Tomaš je izneo i slučaj svog brata blizanca Dalibora.
-Tri meseca nakon što je prestao da igra njemu je rečeno da je on i dalje na platnom spisku i da se neko potpisuje u njegovo ime, o čemu on nema pojma-naveo je načelnik Tomaš, koji je sa bratom Daliborom, sada savetnikom u vladi RS, dugi niz godina igrao za FK LJubić.
-Tomaš namerno neće da prikaže izveštaj o utrošku sredstav OFS, preko kog je išlo plaćanje. Za sve to imamo dokumente, koje smo kopirali, znajući o kojim se ludacima radi-doslovno je izjavio Nemanja Vasić.
Ninko Đurić- Novosti.rs

3 Comments

  1. Najvece zlo Fudbalskom klubu Ljubic je donio Darko Tomas.U klubu je uhljebio svoje prijatelje i stranacke poslusnike.U klubu se nalaze osobe koje imaju po 4 plate iz budzeta.

  2. Ma ljudi Vinčić je bio kondukter i imao je torbici za novac!! Vječna mu pamjat u Carstvu nebeskom!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*