Foto-konkurs “Zimu bez brige provedi kraj knjige”

Narodna biblioteka u Prnjavoru raspisala je nagradni foto-konkurs “Zimu bez brige provedi kraj knjige” da bi podstakli čitanje u zimskim mjesecima kada je smanjen obim poslova na otvorenom, a ljudima je na raspolaganju više slobodnog vremena.

ПРЊАВОР, 13. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ – Народна библиотека у Прњавору расписала је наградни фото-конкурс “Зиму без бриге проведи крај књиге” да би подстакли читање у зимским мјесецима када је смањен обим послова на отвореном, а људима је на располагању више слободног времена.

Direktor Biblioteke Dragana Marinković rekla je Srni da su smisao i tajna praznične, zimske čarolije u tome da misle na sve drage ljude zbog čega su odlučili da nagrade čitaoce koji fotografijom sa odabranom ili omiljenom knjigom treba da dočaraju toplinu i radost u njihovim domovima.

Ona je izrazila uvjerenje da će čitaoci, kao i na ranijim sličnim konkursima, pokazati domišljatost i veliku kreativnost.

Marinkovićeva je napomenula da su u Biblioteci svjesni ubrzanog tempa života i poslovne zauzetosti, ali da je vrijeme kada se dočekuju i obilježavaju praznici najljepši period u toku godine.

Foto-konkurs je otvoren do 10. januara. Fotografije se mogu slati na imejl: biblionpr@teol.net.

Pristigle fotografije svakodnevno će se objavljivati na “Fejsbuku” i “Instagramu” Biblioteke, a ona koja dobije najveći broj “lajkova” biće nagrađena.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*