Formirano osam od devet odjeljenja, nema trgovaca

U Centru srednjih škola /CSŠ/ “Ivo Andrić” Prnjavor u junskom upisnom roku formirano je osam od predviđenih devet odjeljenja, a osnovci ove godine nisu pokazali zainteresovanost za upis u trgovački smjer, izjavila je Srni direktor škole Mirela Milijaš.

Milijaševa je navela da je najveća zainteresovanost bila za elektrotehniku, za koju su popunjena oba odjeljenja sa po 24 učenika, dok je na dobar odziv naišla i nova struka za iduću školsku godinu – smjer frizer i kozmetički tehničar, u koje je upisano 16, odnosno 21 učenik.

Oba kombinovana odjeljenja mašinske struke takođe su upisana u prvom roku.

Kod struke ekonomija, pravo i trgovina u junskom roku upisano je 17 učenika za smjer ekonomski tehničar i 23 učenika u kombinovano odjeljenje poslovno-pravni tehničar i trgovački tehničar.

“Za deveto odjeljenje trgovačkog smjera nemamo nijednog zainteresovanog učenika, tako da se za ovaj smjer može konkurisati u julskom upisnom roku”, rekla je Milijaševa.

Ona je dodala da, iako su uspjeli formirati osam odjeljenja, brojčana zastupljenost učenika nije u skladu sa očekivanjima.

“Ima još prostora za prijem. Odjeljenja smo formirali prema zakonskim propisima sa minimalno 16 učenika, ali bismo bili zadovoljniji da je više učenika. Prema našoj računici, zbog upisa učenika u škole u drugim sredinama, u srednjim školama u Prnjavoru nedostaje oko 100 učenika”, istakla je Milijaševa.

U CSŠ “Ivo Andrić” Prnjavor za upis u prvi razred predviđena su još dva roka – od 6. do 8. i od 13. do 15. jula.

SRNA

7 Comments

    • Imade dva Jack Jonsa, Dragutine livado naša od jutra, podneva, noći, do novog dana sutradana.

  1. I jedno te isto, obrazovni profil usko sručni smjerovi, na budžetu skole, na budžetu opštine, i somofinanciranje, posle traži slobodna radna mjesta u elokventno obrazovno emancipacionim centrima, gimnazijama, ne uspiješ i nekad nemože kao želiš da osta i posta, u Prnjavoru i kratko i tanko.

  2. I jedno te isto, obrazovni profil usko sručni smjerovi, na buđetu skole, na buđetu opštine, i somofinanciranje, posle traži slobodna radna mjesta u elokventno obrazovno emancipacionim centrima, gimnazijama, ne uspiješ i nekad nemože kao želiš da osta i posta, u Prnjavoru i kratko i tanko.

  3. Општина Прњавор на челу са својим начелником је једина у Републици Српској која није организовала пријем за најбоље матуранте средњих школа а о наградама да се не говори. Ријеч је о гостујућем начелнику, који не живи у овом граду и са градом и који се вози из Бања Луке.

    • Извињавам се! Ипак је јуче организовао пријем за одличне ученике.
      Гостујући начелник много времена губи на свакодневној релацији Бања Лука – Прњавор. Нема времена за суживот са својим грађанима.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*