Evo kada počinju radovi na izgradnji moderne mljekare kod Prnjavora (VIDEO)

Savremeni pogon za preradu mlijeka će biti izgrađen u poslovnoj zoni Vijaka, u neosrednoj blizini autoputa koji spaja Prnjavor sa svim većim ekonomskim centrima.

Četvrti dan aprila 2024. ući se u istoriju kalendara mljekara u Republici Srpskoj. Kako saznaje Agroklub, tog dana će biti upriličeno otvaranje radova na izgradnji pogona za preradu mlijeka u Gornjim Štrpcima kod Prnjavora. Riječ je o mljekari “Naše mlijeko”, koja će biti u vlasništvu proizvođača.

Istog dana biće održan i sastanak vlasnika mljekare kojima će biti prezentirane dosadašnje aktivnosti i finansijski izvještaj, proizvodnji program i startni kapacitet mljekare, a bit će riječi i o aktuelno stanju projekta i prijedlogu prvih radova te mogućnostima finansiranja.

Savremeni pogon za preradu mlijeka će biti izgrađen u poslovnoj zoni Vijaka, u neosrednoj blizini autoputa koji spaja Prnjavor sa svim većim ekonomskim centrima. Ova pozicija omogućiće lakši budući transport i trgovinu iz prozvodnog pogona. Planirana je izgradnja dvospratnog obbjekta na više od 3.500 m2. Dugoročni plan je dostizanje kapaciteta prerade od 100.000 litara dnevno.

Ranije je saopšteno da su očekivana početna ulaganja od 5 mil KM.

Ekapija

2 Comments

  1. Bice vrlo interesantno videti kako ce se mlekara odnositi prema potrosacima.
    Drzava im pravi mlekaru oni ce biti vlasnici sa ucesccem u parama koje im je dala drzava kroz podsticaj .
    A oni ce biti vlasnici i odlucivati naravno o svemu .
    Da li ce tad prestati kukanje kako se nema i nemoze ?
    Da ce oni tad pomagati narod kroz povoljne cene?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*