Ergela “Vučijak” prodaje nepokretnu imovinu u centru Prnjavora: Upravnu zgradu i zemljište nude za 300.000 KM

Stara upravna zgrada i atraktivno zemljište u centru Prnjavora u vlasništvu ergele “Vučijak” ponuđeni su na prodaju po početnoj cijeni od 300.000 KM, a u ovoj javnoj ustanovi očekuju da će potencijalnih kupaca biti, jer je regulacionim planom grada na toj lokaciji predviđena gradnja stambene zgrade.

Vršilac dužnosti direktora ergele “Vučijak” Nenad Grujić za “Glas” kaže da je riječ o zemljištu ukupne površine 1.500 kvadratnih metara na kojem se nalazi i nekoliko mahom dotrajalih objekata.

– Imovina se nalazi u samom centru Prnjavora i tu je nekada bila upravna zgrada ergele. Dio objekata je urušen i nije u funkciji, a dio jeste. U prizemlju dvospratne zgrade nalazi se zadružna poljoprivredna apoteka. Na prodaju smo se odlučili jer nam ta imovina ne treba i objekte ne koristimo duže vrijeme. Procijenjena vrijednost imovine je 205.000 KM, ali zbog dobre lokacije Upravni odbor ergele odlučio je da početna cijena bude 300.000 KM – rekao je Grujić.

On je istakao da je regulacionim planom grada Prnjavor na lokaciji zemljišta predviđena gradnja stambene zgrade, zbog čega očekuje da će biti zainteresovanih kupaca.

– Razgovarao sam s mnogim investitorima da planiramo prodati zemljište, ali nismo znali cijenu. Vidjećemo koliko će ponuda pristići iduće sedmice. Ukoliko uspijemo da prodamo nepokretnosti sredstva će biti utrošena u rekonstrukciju postojećih objekata na samoj ergeli te za obnovu mehanizacije – kazao je Grujić.

Dodao je da je zemljište sto odsto u vlasništvu ergele.

– U dalekoj prošlosti to je bilo poljoprivredno dobro, vlasnici su se mijenjali, bio je rat, a zemljište je na ergelu prešlo 2000. godine i naši papiri su potpuno čisti – naglasio je Grujić.

U oglasu o prodaji nepokretnosti koji je u petak objavljen u “Glasu Srpske” navedeno je da se imovina licitira te da zainteresovani u pismenoj formi treba da dostave ponude na adresu ergele “Vučijak”, Lužani bb Prnjavor. Otvaranje ponuda biće održano 18. avgusta, a ukoliko prva licitacija ne bude uspješna, druga će biti održana 4. septembra.

Kaucija

U oglasu o prodaji nepokretnosti stoji da za učešće u postupku licitacije zainteresovani na ime kaucije treba da polože 30.000 maraka na račun ergele “Vučijak”.

– Ponuda učesnika koji ne izvrše uplatu neće biti razmatrana, kao što neće biti razmatrane ni ponude koje budu glasile na iznos ispod početne vrijednosti. U iznos kupoprodaje cijene biće uračunata kaucija – stoji u oglasu.

Glas Srpske

3 Comments

  1. polazimo od sebe kako smo MI nekada vedrili i oblacili.Maltene smo znali koliko svaki siromasni stanovnik Prnjavora ima love u dzepu a to je da nema nista jer je siromasan.Sve sama sirotinja koju smo licno mi opljackali.Nama je rat bio brat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*