Elektrokrajina: Kupci sami da očitaju potrošnju struje

Foto: RTRS

Elektrokrajina je pozvala kupce električne energije da na kraju ovog mjeseca sami očitaju potrošnju i dostave im podatke putem besplatne info-linije na broj 0800 50 116 ili elektronskom poštom na adresu callcentar@elektrokrajina.com.

 Za mjerna mjesta za koja kupci ne dostave podatke biće primjenjivan mehanizam izračunavanja potrošnje na osnovu utrošene električne energije iz odgovarajućeg perioda u prethodnoj godini – rekao je portparol Elektrokrajine Predrag Klincov.

Prema njegovim riječima, konačna količina isporučene električne energije biće utvrđena nakon sticanja uslova za pristup mjernom mjestu.

– Na taj način će sva neslaganja biti korigovana u narednom periodu kako kupci ne bi bili oštećeni – pojasnio je Klincov.

On je dodao da je Elektrokrajina, poštujući odluke i preporuke Vlade Republike Srpske i uprave Elektroprivrede u borbi protiv širenja virusa korona, usvojila mjere radi smanjenja neposrednih kontakata sa kupcima električne energije.

– U skladu s tim, poslovi u vezi sa potrošnjom električne energije za mart biće izvršeni u redovnom periodu od 29. marta do 3. aprila – rekao je Klincov.

SRNA

 

 

3 Comments

  1. To je kao kada biste imali nezgodu, a policija vam kaže da zbog korone, sami obavite uviđaj.

  2. U svetu se ovakav sistem primjenjuje godinama. 2x godisnje dodje radnik elektrodistribucije da ocita i provjeri brojilo…. Mada mi nije jasno zasto ce slati racun u visini proteklog perioda ako nrko nije poslao stanje sata? Pa ce posle da koriguje? Pa mozda neko nije poslao jer nije kod kuce ni bio niti je sta potrosio! Ali ocigledno da se oni boje da nece biti redovnog priliva novca….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*