Džudista judo kluba Soko–M Suvajac Luka plasirao se na Evropsko prvenstvo za kadete

Suvajac Luka, reprezentativac Bi H, džudista judo kluba Soko – M, višestruki prvak RS i BiH, plasirao se na evropsko prvenstvo za kadete koje se održava u Poreču od 21.- 26. juna i svjetsko prvenstvo za kadete, koje će se se po prvi put održati u Bosni i Hercegovini u Sarajevu.

Luka trenira džudo već deset godina i nosilac je smeđeg pojasa.Do sada je osvojio blizu stotinu medalja u BiH, Srbiji , Hrvatskoj, Sloveniji ,Rumuniji, Bugarskoj, Makedoniji , Crnoj Gori.Pored ostvarenih odličnih rezultata u protekom periodu , zbog već poznate situacije sa covid- 19, bilo mu je uskraćeno učestvovanje na međunarodnim takmičenjima.

Poslije šestomjesečnih priprema održanih na Trebeviću, Jahorini Mariboru, Banja Luci, Sarajevu, a ponajviše sa trenerom Živkom Milijašem u prnjavorskom Boriku i judo sali , Luka je izbrusio svoju tehniku za nastup na evropskom prvenstvu sa najboljim džudistima Evrope i samim tim ostvario ogroman uspjeh .

Poslije ovog takmičenja, Luku čeka samo par dana pauze, a onda slijede treninzi u Prnjavoru, zatim početkom mjeseca jula slijedi mu učešće na džudo kampu u Banja Luci , Trebinju , gdje će se održati i pripreme sa reprezentacijom RS i BiH.

Nakon priprema u Trebinju slijedi i naš judo kamp ” Mala Evropa” , koji će se održati od 09.- 13. 08. 2022. godine, a džudiste će trenirati Mario Rudl , trener iz Slovenije.
Nakon toga za Luku slijedi Svjetsko prvenstvo za kadete koje će se održati u Sarajevu.

Sretno Luka!

Judo klub Soko–M

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*