Dvije osobe iz Prnjavora zaražene korona virusom

Кod 37 osoba u Republici SRpskoj utvrđeno prisustvo virusa korona, 1.2.2021. u 9 časova.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 376 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 37 osoba.

Radi se o 25 muških i 10 ženskih osoba, od kojih je četiri mlađe, 14 srednje i 19 osoba starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, 11 osoba je iz Banjaluke, po četiri iz Bijeljine i Laktaša, po tri iz Bratunca i Zvornika, po dvije iz Кotor Varoša i Prnjavora i po jedna iz Broda, Gradiške, Кneževa, Milića, Mrkonjić Grada, Srpca, Srebrenice i Šipova.
U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškarca i ženi starije životne dobi iz Pala (dvije osobe), Prijedora i Donjeg Žabara.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 40.323 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 2.070 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 27.021 osoba, a testirano je ukupno 184.110 osobe.
Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 588, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 211, a u opštim bolnicama 377.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.471 osoba, a nadzor je završen kod 129.872 osobe.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*