Drinić: Srbima je Hristos najdraži gost

U svim pravoslavnim hramovima na području opštine Prnjavor jutros su služene božićne liturgije.

TV K3

Liturgiju u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru služio je arhijerejski namjesnik prnjavorski protojerej-stavrofor Duško Drinić, koji je u besjedi okupljenim vjernicima rekao da su Srbi kao narod gostoljubivi prema neznanom putniku i namjerniku, ali nikoga u kuću ne primaju sa tolikom radošću kao svog velikog gosta, Božanskog Mladenca Hrista, koji dolazi na Božić.

TV K3

“S radošću ga dočekujemo i čvrsto vjerujemo da će nam pomoći i dati snage da prevaziđemo ovo trenutno iskušenje i krizu koji su nas snašli zbog pandemije virusa korona, kao i sva buduća iskušenja”, rekao je Drinić.

On je naglasio da je srpski narod na trnovitom putu kroz istoriju spasila vjera, koja mu je dala snage da izdrži sve muke, te ubjeđenje da je Božija pravda jača od ljudske nepravde i da pobjeđuje onaj koji je duhom jači.

“Vjera mu je dala snage da sve nedaće lakše izdrži. Naš narod zna šta znači vjera za čovjekov život i zato se toliko raduje ovom danu, zato je Božić toliko lijep i mio praznik svakom Srbinu”, istakao je Drinić.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*