Dogovoreno bratimljenje Sremskih Karlovaca i Prnjavora (VIDEO)

Predstavnici opštine Prnjavor iz Republike Srpske boravili su u uzvratnoj poseti opštini Sremski Karlovci gde su sa opštinskim čelnicima dogovorili saradnju u oblastima privrede, turizma i obrazovanja, ali i skoro bratimljenje.

Za predsednika Skupštine opštine Prnjavor, Željka Simića, opština Sremski Karlovci su kulturno – istorijsko blago sa izraženim tradicionalnim vrednostima. Zbog toga će se, kako je rekao, saradnja bazirati na razmerni iskustava i primeni dobre prakse u oblastima privrede, turizma i obrazovanja a uskoro rezultirati i zvaničnim bratimljenjem.

Prvi čovek Sremskih Karlovaca, Aleksandar Stojkečić smatra da je benefit otpočinjanja saradnje veliki i za stanovnike Prnjavora i za stanovnike Sremskih Karlovaca.

Razgovaralo se o saradnji na polju verskog i vinskog turizma ali i o mogućnost razmene između Karlovačke i gimnazije u Prnjavoru i Bogoslovije.

Kako saznajemo, dogovor je da opština Prnjavor podnese zahtev za bratimljenje sa opštinom Sremski Karlovci zbog jednostavnije zakonske procedure koju će sremskokarlovačka administracija potom prihvatiti, poslati molbu nadležnom ministarstvu i ukoliko dobiju zeleno svetlo, odluku o bratimljenju sa Prnjavorom dalje dati lokalnom parlamentu na razmatranje i usvajanje.

RTV Vojvodine

5 Comments

    • i ti brkaš nekoga sa g-dinom uvaženim Petrovićem patriotom koji poziva da se ne srbuje kao svaki pravi SDS PDSP patriota 🙂

  1. Koliko jedan grad treba imati gradova pobratima da bi iste mogao i ispostovati kao takve???!!
    Imati mogucnost da se ti ljudi ugoste a isto tako da se ide kod njih.

    Zar mi nemamo vec pobratima opstinu Sarajevo Centar???

    • Pobrkao si tvrđavu opozicije Jece Vještice i Mladina Bijeljinu sa Sarajevo Centrom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*