DJELUJU 12 GODINA Čitaonica u Prnjavoru broji oko 400 korisnika

Foto: Facebook/JU Biblioteka Prnjavor

U sastavu Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” Prijedor dvanaestu godinu djeluje Gradska čitaonica koja broji oko 400 korisnika godišnje.

– Zadovoljavajuće kada se uzmu neki parametri drugih čitaonica naših biblioteka i u Srpskoj i u okruženju – rekla je novinarima bibliotekar i informator Gradske čitaonice Snežana Đikić.

Čitaonica ima stručnu građu, strane knjige, dnevnu i periodičnu štampu, informatički kutak s četiri računara, kao i usluge skeniranja, štampanja i kopiranja.

– Mislim i vjerujem da su naši korisnici zadovoljni uslugama koje čitaonica pruža. Tu sam dugo godina i rekla bih da ova čitaonica odlično radi – ocijenila je Đikićeva povodom obilježavanja 24. maja, Svetog Ćirila i Metodija, dana i slave prijedorske biblioteke.

Prema njenim riječima, čitaonica ima odličan multimedijalni prostor u centru grada koji je sa 35 mjesta osim za čitanje, učenje i rad na računaru pogodan za događaje kamernog tipa poput književnih večeri, prezentacija, promocija knjiga, seminara, radionica, izložbi, koncerata, predavanja i filmskih projekcija.

Usluge Gradske čitaonice na raspolaganju su korisnicima koji posjeduju člansku kartu Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”.

SRNA

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*