Dizajnerica Nataša Mihaljčišin rodom iz Prnjavora predstavila je prvu samostalnu kolekciju

FOTO: MARITA STANIĆ

Dizajnerica Nataša Mihaljčišin predstavila je prvu samostalnu kolekciju kojom kreće u novom modnom pravcu

Jedna od naših najutjecajnijih modnih dizajnerica, Nataša Mihaljčišin, koja je, s Martinom Ranilović 22 godine vodila hrvatski modni brend I-GLE, u srijedu je predstavila svoju prvu samostalnu kapsulnu kolekciju. Nataša, koja sada ima status samostalne umjetnice, je objasnila kako je novom kolekcijom htjela reinterpretirati klasičan prsluk, koji predstavlja standard muškog, džentlmenskog asortimana, te se poigrati s njim kroz topove, veste, suknje i haljine.

MARITA STANIĆ

“Modom se želim baviti potpuno drugačije nego do sada. Još se i ja sama moram prilagoditi tome, ali sada se više bavim aspektom odijevanja nego modom koju shvaćam kao post-konceptualnu umjetnost, i to je izazov”, izjavila je Nataša.

Mini kolekcija je predstavljena u bivšem ateljeu I-GLE na Strossmayerovom trgu gdje Nataša i danas stvara svoje kreacije. Na ulazu u atelje su bila izvješene tri bijele haljine koje su 2005. godine nastale za I-GLE, a u glavnoj prostoriji pleteni topovi, veste, prsluci, suknje i haljine djelovali su poput umjetničke instalacije, ali su ih posjetitelji mogli skinuti i isprobati. Nismo mogli ne primijetiti ni novi logotip za koji zaslužan Saša Stubičar, dizajner s kojim je godinama surađivala.

MARITA STANIĆ

S kolekcijom je krenula u veljači ove godine, ubrzo nakon što su dizajnerice najavile da se razdvajaju i da gase brend I-GLE, ali većina radova je završena u svibnju. Svi komadi su uniseks, a pletivo, kao tehnika, je sve popularnija u pokretu održive mode jer se iz svakog komada može iščitati koliko se vremena radilo na njemu. I to ga čini posebnim.

MARITA STANIĆ

“Prva kolekcija ikad koju sam sama napravila je bila od flaksa kojeg sam heklala. Kada sam se počela baviti modom, s Romanom Deckerom sam isplela jednu kapu i to je bio moj početak”, kazala je Nataša čija se ljubav prema pletivu godinama provlačila kroz kolekcije brenda I-GLE. Sada je pred njom novi početak.

MARITA STANIĆ

Brojne svjetske modne kuće poput Loewe, Chloé, pa čak i Guccija sve više koriste pletivo u svojim kolekcijama. Nataša objašnjava kako se pletivom treba prvo početi baviti ručno kako bi se moglo shvatiti koliko je to složen i dugotrajan proces. Čak i uz pomoć stroja.

Još uvijek ne misli otvarati prodajno mjesto, ali je trenutno u dogovorima s trgovinama u kojima bi mogla prodavati. Za sve upite možete kontaktirati dizajnericu na natasa.mihaljcisin@gmail.com.

MARITA STANIĆ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*