Direktor ostavkom pokušao sabotirati stečaj “Ribnjaka”

PRNJAVOR – Okružni privredni sud u Banjaluci otvorio je stečaj u preduzeću “Ribnjak” iz Prnjavora, koje je u većinskom vlasništvu kontroverznog biznismena Radojice Ratkovca, saznaje portal CAPITAL.

Riječ je o preduzeću koje u Štrpcima kod Prnjavora upravlja sa ribnjacima koji se prostiru na oko 640 hektara, a koje ide u stečaj je već duže vrijeme ima blokirane račune i ne izmiruje obaveze prema državi i povjeriocima.

Bez obzira što preduzeće ne funkcioniše, u Rješenju suda koje je u posjedu CAPITAL-a se vidi da vlasnici nisu bili za stečaj, te da su na nesvakidašnji način pokušali da ga spriječe.

Naime, direktor “Ribnjaka” je priložio dokument u kojem se navodi kako podnosi neopozivu ostavku, na osnovu koje je tražio da se stečaj odgodi.

Sud je zahtjev odbio jer postoji dovoljno razloga da se otvori stečaj, smatrajući ga nebitnim za donošenje odluke u ovoj pravnoj stvari”, stoji u obrazloženju sudske odluke.

Inače, zahtjev za stečaj podnijelo je preduzeće “Bisprom” iz Prnjavora a na osnovu pravosnažnih presuda u svoju korist.

Akcionarsko društvo “Ribnjak” u većinskom je vlasništvu preduzeća “R&S Company” iz Prnjavora a koje je u vlasništvu Radojice Ratkovca.

Pored ovog Ribnjaka, Ratkovac ima i 52 odsto vlasnićkog udjela u ribnjaku “Saničani” u Prijedoru, a u kojem takođe postoje brojni problemi u poslovanju.

Protiv Rade Ratkovca, Radojičinog brata koji je nekada bio direktor u tom preduzeću, prijedorska policija je podnijela izvještaj tužilaštvu zbog utaje poreza i neisplaćivanja plata.

Radojica je između ostalog i vlasnik prnjavorskog „Ratara“, “Banje Guber” u Srebrenici, preduzeća „RS kompani“ i još nekoliko firmi.

Kako je portal CAPITAL ranije pisao, Ratkovac je privatizovao i gipsaru “Volari” u Šipovu gdje je u milionskim iznosima oštetio i državu i radnike.

Ratkovac nam je u kratkom telefonskom razgovoru poručio kako ne može razgovarati na ovu temu jer mu je narušeno zdravstveno stanje.

www.capital.ba

2 Comments

  1. tosu nekad bili naj profitabilniji ribnjaci u celoj jugi samo štoje lošom privatizacijom upo u ruke tajkunima i posledice moraju da budu ilise neko kidiso na njega daga kupi za par maraka taj ribnjak ima sve što treba da ima jedan dobar ribnjaK

    • Koji špekulanti i kriminalci su bili u vlasti u toku rata i posleije rata nije ni čudo da je Ribnjak završio kod Travićevog igrača!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*