Detalji nesvakidašnje krađe u Prnjavoru: Pronađen, oštećen, ukradeni motocikl (FOTO)

Predstavio mi se kao ozbiljna mušterija za kupovinu mog motocikla vrijednog 4.500 evra, da bi u navodnoj probi „suzukija“ nestao u nepoznatom pravcu, dok je drugi saučesnik ove krađe i prevare odmah potom dodao gas u „pežou“ u kojem su se dovezli, ostavivši me u šoku i nevjerici.

Do očajnog vlasnika večeras je stigla vijest da mu je, ipak, pronađen ukradeni motor, nažalost u prilično oštećen.

Detalje krađe, za naš portal, ispričao nam je na nesvakidašnji način pokradeni 31-godišnji Prnjavorčanin Vedran Tešić (31), koji nije ni slutio da će biti žrtva očito dobro uvježbanog lopovskog scenarija.

– Lopov mi se predstavio da je iz Banjaluke i da je zagrijan da kupi moj „suzuki“, vredan 4.500 evra, odnosno 9.000 maraka. Uočio sam da ga je, do mog doma, dovezao drugi saučesnik koji je „pežo“ parkirao nešto dalje. Obrazložio mi je da mu je drugar ostao da „nešto pojede“. Međutim, nije se vraćao „sa probe“, a kada je ubrzo za njim nestao i onaj što ga je dovezao, shvatio sam da sam žrtva beskurpulozne prevare-ispričao nam je Tešić, koji nam je, kao i policiji, dostavio snimak sa nadzorne kamere.

Iz Policijske uprave Banjaluka su potvrdili da „preduzimaju sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela „Prevara“, koje je izvršeno u nedjelju u Prnjavoru od strane dva nepoznata lica“.

– Policijskoj stanici Prnjavor, od strane oštećenog lica, prijavljeno je da su dva nepoznata lica došla na njegovu adresu stanovanja sa putničkim automobilom marke „pežo“ u namjeri da kupe motocikl marke „suzuki“ vlasništvo oštećenog. Jedno nepoznato lice je sjelo na motocikl u namjeri da isti isproba, i nije se ni vratilo, dok se drugo lice nakon nekog vremena udaljilo sa putničkim automobilom. Materijalna šteta iznosi oko 9.000KM-naveli su iz banjalučke Policijske uprave.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

PRONAĐEN UKRADENI MOTOCIKL – OŠTEĆEN

Iz Moto kluba Prnjavor 07 večeras su saopštili da je pronađen ukradeni motocikl.

-Motocikl koji je ukraden sinoć u Prnjavoru pronađen je u Šnjegotina Gornja, Opština Teslić – Pribinić.
Ostavljen je u kanalu u vidno oštećenom stanju.

Osoba za koju se sumnja da ga je ukrala i dalje se traga. -saopštili su iz prnjavorskog Moto kluba 07 na svojoj FB stranici.

Ninko Đurić

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*