“Deminutiv” publiku ostavio u čudu svojom energijom

"Najmlađi smo bend u RS, često šokiramo publiku jer ne očekuju ništa posebno"

Mlade nade rokenrola iz Prnjavora, bend Deminutiv nastupao je sinoć na Rock festu Busija i publiku ostavili u čudu da neko tako mlad može napraviti atmosferu i zvučati odlično. Za Deminutiv nastupaju Maja Kitić kao vokal, Katarina Ćelić svira bass, Nemanja Danojević svira ritam i solo gitaru i na bubnjevima se nalazi Nebojša Vuković. Oni imaju od 17 do 21 godine.

Publika ih je ostavila bez teksta kada su u pitanju njihove reakcije tokom izvedbi pjesama.

-Mi kao bend smo prezadovoljni. Prvi put smo u Glamoču. Imali smo velika očekivanja jer smo čuli da je ovdje fenomenalno i sve što je rečeno se ispostavilo kao tačno. Rokenrol je takva muzika da iziskuje veliku energiju na bini, ali još veću povratnu ispred nje. Ni mi, a ni publika, nismo ostali škrti u ovom segmentu – rekli su iz benda Deminutiv za “Srpskainfo”.

Jedan su od najmlađih bendova u Republici Srpskoj na javnoj muzičkoj sceni, ali kako kaže basista Deminutiva Katarina Ćelić, trude se da to ne bude razlog njihovog odstupanja i manjka uticaja na sceni.

-Definitivno da ovom poslu pristupamo krajnje ozbiljno i sa velikim ambicijama – istakla je Ćelićeva.

Katarina Ćelić je odabrala da svira bass u bendu, iako u većini slučajeva njega sviraju muškarci. Kaže da je rijedak slučaj da žensko svira bass gitaru, ali da svakako nije jedina.

– Tu sam da im dam vjetar u leđa. Bass me je od početka muzičkog obrazovanja zanimao, mada sam izvorno krenula električnom gitarom”, rekla je Ćelićeva.

Nebojša Vuković je najstariji član benda Deminutiv i svira bubnjeve. Smatra da mu bubnjevi daju sve ono što drugi instrumenti ne bi.

– Rokenrol zahtijeva specifičan pristup za svaki instrument, a pogotovo za bubanj. Nastojim svoje emocije kroz sviranje prenijeti na publiku i ispuniti ono što se očekuje od jednog rok bubnjara. Osim toga, kada bih sa isto snage i nerijetko agresije svirao bilo koji instrument, sumnjam da bi me poslužio duže od 3 pjesme – rekao je Vuković.

U narednom periodu bend Deminutiv ima u planu da počne sa autorskim radom. Trenutno su više posvećeni nastupima i svirkama, ali kako ističu, sve dolazi vremenom pa i autorske stvari…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*