Demant teksta objavljenog na internet portalu

Povodom objave na internet portalu, kako je put Potočani – Prosjek u katastrofalnom stanju, Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i investicije daje demant.

“Navedeni putni pravac je izgrađen prvenstveno za pristup obradivim parcelama koje su u vlasništvu preduzeća „Ratar“ a.d. Prnjavor.

Put jednim dijelom nije uplanjen u katastarskom operatu već se nalazi na parceli koja se u katastarskom operatu vodi kao njiva. Iz navedenog predmetni put ne može biti glavni put za selo Prosjek. Glavni putevi za selo Prosjek su sljedeći:

Lokalni put od magistralnog puta M 16.1 na Kojinom Hanu – Orašje centar – Novo Selo – Prosjek – Koljani (granica sa opštinom Laktaši).
Lokalni put od magistralnog puta M 16.1 u Dabraku – Ukrajinska crkva – Prosjek škola. “

opstinaprnjavor.net

1 Comment

  1. Kakav demant ili objašnjenje imate za putni pravac R-476,odnosno Regionalni put Prnjavor-Čelinac? Naime ovim putnim pravcem kojim gravitiraju Mjesne zajednice Kremna, Drenova, D. VIJAČANI a koriste ga i druge Mjesne zajednice je uništen prilikom izgradnje Auto puta B. Luka-Prnjavor-Doboj.Svakodnevno je prevožen materijal za izgradnju Auto puta ovim putnim pravcem sa dva Kamenoloma iz Vijačana. Ugovorom između izvođača radova, investitora, opštine Prnjavor i Savjeta Mjesnih zajednica koji je potpisan 2016 godine je precizirano da se nakon završetka izgradnje Auto puta, ovaj putni pravac vrati u prvobitno stanje.
    Do dan danas ovaj putni pravac nije vraćen u prvobitno stanje

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*