Demant MUP RS: Lažne vijesti portala “Prnjavor.info”

Policijska uprava Banja Luka, demantuje navode koji su objavljeni na potralu „Prnjavor.info“, 28.04.2020. godine, da policijski službenici nisu postupili po zaprimljenoj prijavi od strane lica L.I., te da su kako navodi autor policijski službenici „nemoćni“.

Naime, policijski službenici policijske stanice Prnjavor su izašli na lice mjesta, te u konkretnom slučaju nisu mogli utvrditi elemente krivičnog djela niti prekršaja. Sa policijskim službenicima na teren je izašao i poljoprivredni inspektor, koji nije dozvolio razdvajanje stada na imanju lica L.I. jer bi se ovce mogle zaraziti. Inspektor je dao mogućnost da se ovce razdvoje na licu mjesta, na pašnjaku u blizini imanja lica L.I. na šta lice L.I. nije pristalo i udaljilo se sa lica mjesta. Takođe, L.I. je poučen da može podnijeti krivičnu prijavu protiv dva nomada, što isti nije uradio. Saopšteno mu je da ukoliko je nezadovoljan postupanjem policijskih službenika, može podnijeti predstavku na njihov rad, što takođe nije učinio.

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor, su obavili razgovor sa nomadima incijala D.B. i M.T. koji se nisu protivili razdvajanju stada, ali je lice L.I. zahtjevalo da to bude na njegovom imanju.

Pozivamo autora teksta kao i ovu medijsku kuću da prestane sa dezinformisanjem javnosti, te da poštuju osnovne principe novinarskog kodeksa, a to je tačnost i istinitost, kao i provjerenost informacija, te da u skladu sa tim ovaj demant objave.

PORTPAROL
Danijela Mučibabić

5 Comments

  1. Kaznite ih.Ovo nije prvo slučaj da sire dezinformacije,i narušavaju privatnost.Cenzura.
    Puno zla potiče sa ovog portala.
    Zatvorite ovaj portal,biće nam svima lakse.

  2. Kaznjavaj,prijave,kazne.Kako dozvojavate da vas neko javno optuzi za saucesništvo i proziva lopovima. Pa nije to tamo neki njegov coban kojeg on proziva lopovom. Pitam se zaista,sta se desava sa policijom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*