13 Comments

 1. @BL-glavni grad
  Majke ti po cemu je tebi slicniji ili blizi Dragan iz Sumadije od Mate iz Odzaka ili Adnana iz Travnika? I cuj maticna zemlja?! Tvoja maticna zemlja je Bosna i Hercegovina, od Une do Drine i Save do mora. Zemlja u kojoj si rodjen i zivis, zemlja u kojoj ima mjesta za sve.
  Kad svi u ovoj zemlji koji misle da su im Hrvatska i Srbija matice, shvate da su samo moneta za potkusurivanje svojih “matica” onda ce se tek krenuti naprijed. Do tada cemo zivjeti ovaj poluzivot od plate do plate.

  • Realista.BL-glavni grad ne treba osudjivati on kaze ono sto govori Dodik,a tvoja replika je ono sto govori Bakir,a Mate iz Odzaka prica sto kaze Covic.E kada budemo pricali ono sto mislimo onda nece biti problema ko za koga igra niti ko za koga navija.

  • Dragan iz Sumadije me sigurno nece klati ili udarati maljom u glavu.. Tako je bilo 1916, 1942, 1992….pa treba da bude i 20.. ? Budi ti Bosanac , niko ti to nebrani niti osporava ali nemoj terati druge da budu ono sto bi ti zelio… I ako hoces da znas moja maticna zemlja je SFRJ… u njoj sam se rodio u njoj odrastao i u njoj sam mogao da spavam slobodno gdje god sam zelio… Posto toga vise nema takvi kao ti sad pokusavaju da nametnu da smo svi mi Bosanci..Tako nam pokusavate nametnuti da mi pricamo i bosanski jezik ?????? Ti bi najradije zabranio i dvojno drzavljanstvo jer ti drugo nemozes uzeti pa onda velicas to svoje sto imas… tesis samog sebe..,

 2. Свака част дјецо , играјте , уживајте и градите праве људске вриједности . Његујте своје коријене , али поштујте и туђе . Не мора се бити националиста без потребе . Бар ми из Прњавора би требали имати урођено поштовање према различитости .

   • Imamo mi Republiku Srpsku. Tvoj intelekt ne može to shvatiti! Kakirova (Alijina) ideologija ti je problem. Ali uzmi je kao esenciju i živi sa njom a mi u Republici Srpskoj ćemo živjeti kako se organizujemo!

  • Šteta je što i ti živiš u Prnjavoru ali Bosanac ostaje Bosanac gdje god da ideš ti si Bosanac!!!

   • Sta ti je to „ Bosanac“?
    Mozes nam ovdje objasniti? Srbi imaju svoju maticnu zemlju, Hrvati isto tako a za one ostale se zna odakle su i kako dosli sto uopste nije problem niti oni to kriju. Sad bi ti da se i Srbi, Hrvati, Italijani, Cesi, Ukrajinci i ostali zovu Bosancima zato sto su neki promenili veru i nisu vise Srbi i Hrvati ? Ili sta ili kako ?
    Niko njima nije kriv sto su tako izabrali i sto se mene tice mogu da budu i dalje ali netreba da sve ostale svojataju i pokusavaju da prikazu da smo svi isti kad nismo

    • Bosanci je ime za stanovnike Bosne i Hercegovine ili za osobe koje su porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Kao Bosanci (i Hercegovci) se u kolokvijalnom govoru smatraju državljani Bosne i Hercegovine, koji nacionalno pripadaju jednom od tri konstitutivna naroda Bosne i Hercegovine (Bošnjaci, Srbi i Hrvati). U drugim državama bivše SFRJ, izraz Bosanci se koristi za osobe čije porijeklo ili mjesto rođenja se nalazi u Bosni i Hercegovini. Po zvaničnim podacima iz popisa stanovništva u Crnoj Gori je moguće izjašnjavanje kao Bosanac.[2]

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*