Data saglasnost na plan rada Ergele “Vučijak”

Vlada Republike Srpske dala je danas saglasnost na Plan rada sa finansijskim planom javne ustanove Ergela “Vučijak” Prnjavor za ovu godinu u kojem je navedeno da je trenutno stanje poslovanja zadovoljavajuće.

Kako je navedeno, zadovoljavajućem stanju je doprinijela redovnost isplate novčanih sredstava “Ergeli” u prošloj godini u iznosu od 400.000 KM.

Navodi se i da je trenutno brojno stanje grla lipicanskog konja 120, te da se njihovo zdravstveno stanje, koje je na zadovoljavajućem nivou, redovno kontroliše, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Tokom 2020. godine “Ergela” Vučijak je izvršila selekciju određenog broja grla koja su prošla dresuru u zaprezi i jahanju, a navodi se i da su radnici obučavani kao što je planirano u prošloj godini, te da se planira nastavak ove aktivnosti u ovoj godini.

U 2021. godini planirane su, kako se navodi, brojne aktivnosti na promociji, kao što su prikazivanje istorijata ergele posjetiocima, postupak dresure konja, rekreativno jahanje, vožnja fijakerom odabranom trasom, a sve u mjeri u kojoj to bude dozvoljavala situacija sa epidemijom virusa korona.

Vlada je danas na sjednici usvojila i informaciju o prijedlogu teksta Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, te je saglasna je da se pokrene procedura izmjene Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga u dijelu koji se odnosi na uvoz, prometovanje i upotrebu medicinske konoplje i njenih preparata u medicinske svrhe.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*