Darko Tomaš pita, Nemanja Vasić odgovara: Gdje je nestalo 60.000 KM namjenjenih FK “Ljubić” 2015. i 2016. godine?

Na protekloj sjednici Skupštine opštine Prnjavor načelnik Darko Tomaš iznio je ozbiljne optužbe na račun bivšeg rukovodstva Fudbalskog kluba “Ljubić” i tadašnjeg predsjednika kluba Nemanje Vasića. On je naveo da je opština Prnjavor 2015. i 2016. godine ovom klubu dodijelila oko 105.000 KM, međutim, kako tvrdi, rukovodeći na ovim funkcijama su prikazali da su dobili oko 44.000 KM od opštine. Postavio je pitanje gdje je nestalo više od 60. 000 maraka. Vasić odgovora da je ovaj novac utrošen na obaveze koje je imao Fudbalski klub Ljubić, i da su sa računa Opštinskog fudbalskog saveza isplaćivane sva dugovanja „Ljubića“ jer je žiro račun kluba jedno vrijeme bio blokiran.

Prema tvrdnjama Tomaša, više od polovine novca koje opština dodijelila Fudbalskom klubu “Ljubić” 2015. i 2016. je nestalo, jer zvanični izvješaji opštine i ovog sportskog kolektiva to pokazuju. On je naveo da je opština 2015. godine dodijelila 50.000 KM “Ljubiću”, koji je s druge strane u finasijskim izvještajima prikazalo prihod od opštine u iznosu od 19.980KM. Tomaš je naveo je da je 2016. opština ovom sportskom kolektivu dodijelila oko 55.000 KM, a da je “Ljubić” iste godine prikazao da je dobio 24.600 KM od lokalnih vlasti. Sporni transferi novca su se desili u vrijeme kada je SDS-ov Siniša Gatarić rukovodio opštinom, a funkciju predsjeinka FK “Ljubić” obavljao je prnjavorski privrednik Nemanja Vasić .

– Gdje je nestalo 60.000 KM? Ili su otišli na stranu, ili su lažirani finansijski izvještaji. Ne zna se šta je gore od ove dvije solucije, naveo je Tomaš.

Prnjavorski privrednik i član Predsjedništva SDS Nemanja Vasić kaže da Tomaš iznosi neistine, i da u finansijskom poslovanju “Ljubića”, dok je on bio predsjednik kluba, nije bilo malverzacija. Navodi da je o finansijama “Ljubića” brinuo Izvršni odbor kluba na čijem je čelu bio Radislav Vinčić, koji je u međuvremu preminuo. Vinčić je obavljao i funkciju predsjendika Opštinskog fudbalskog saveza.

– Ovaj čovjek je odgovorno radio svoj posao, i nikako ne želim da na mrtvog čovjeka svaljujem krivicu. Ako i ima neke krivice, a nema, ja preuzimam odgoovrnost. S obzirom da je račun kluba jedno vrijeme bio blokiran, sva plaćanja, obaveze, plata, i sve isplate išle su preko računa Opštinskog fudbalskog saveza, tako da je taj novac, koje pominje načelnik, u stvari, utrošen na obaveze kluba iz tog perioda, a imam i dokumentaciju kojom to dokazujem. Ovu činjenicu Tomaš dobro zna, naveo je Vasić.

Vasić navodi da se Tomaš u ovom slučaju bavi politikanstvom.

Fudbalski klub “Ljubić” u posljednjih nekoliko sezona igra Prvu ligu Republike Srpkse, i obezbjedio je nastup u ovom takmičenju i naredne godine. Funkciju predsjednika kluba od 2017. godine obavlja Zoran Deket.

TV K3

2 Comments

  1. Nikada nismo imali boljeg gradonacelnika i bolju Skupstinsku vecinu.Samo naprijed niciji lopovluk se nece sakriti.Kada vec ne postoji Pravda neka se barem sazna Istina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*