Danas je 24. mart Dan opštine Prnjavor

Skupština opštine Prnjavor proglasila je 2001. godine 24. mart za Dan opštine, kao sjećanje na taj dan 1992. godine kada su jedinice opštinskog štaba Teritorijalne odbrane zauzele položaje na Motajici i spriječile prodor neprijateljskih formacija iz pravca Dervente prema Prnjavoru i banjalučkoj regiji.

Zbog epidemije virusa korona, sve manifestacije koje su vezane za Dan opštine Prnjavor su otkazane.

Prnjavor.info

14 Comments

 1. Занимљиво је да се мали Перин ништа не јавља, као да је пропао у земљу.

 2. Izašlo je par teritorijalaca i dibrovoljaca iz Slavonije.
  Njima hvala i svim čestitim borcima,koje je sistem zaboravio i koji žive na marginama.

  • Sigurno je razlog što nisu dovoljno crveni, a crvendaći se do prije nekoliko dana busali u prsa kako smo bolji dio BiH,a već juče idu moliti za koricu hljeba iz Robnih rezervi Srbije, pošto su naše pohapali.

   • Lupaš ozbiljno ako si stvarno bio borac VRS! Kad se završio rat robne rezerve su bile na papiru i po nešto zaliha robe (sitno). Kad je došao na vlast Travić e onda je sve razjebano! Od tad do sad to stanje nije niko popravljao! Dali su ovi Bajini crveni li nisu farbaj ih ti ja neću! Ali oni šefovi prije Baje a poslije rata bili su pravi okoreli krimosi! Čega su se latili sve su uništili!

    • Ako su ovi prije crvenih bili okoreli kriminalci zasto su na slobodi.Mora da su ovi crveni nesposobni ili su isti kao i ovi.Mnogo je tih okorelih kriminalaca upravo vazne face kod crvenih i stalno se pojacavaju sa novim.Dolaskom medju crvene sav kriminal im se brise oprasta gdje je tu razlika.

    • Bajini su se sami ofarbali, odnosno odabrali boju, lopova naravno ima svugdje, ali zar je period od 15 godina prekratak da se oforme bilo kakve rezerve hrane, higijanskih proizvoda i slicno, to je samo neodgovornost, koliko se za to vrijeme kupilo nepotrebnih sluzbenih automobila, vec je proslo 6 godina od poplava u Doboju, iz toga je vlast trebala izvuci neku pouku, ni tada nije bilo rezervi, vec se od naroda sakupljla ćebad, brašno, ulje, higijenski proizvodi, velika potraznja je bila i za vodom, koje mi imamo u izobilju, samo je trebalo stvoriti odredjene rezerve.

     • Slažem se sa vašim komentarom! Ali da bi se obezbijedile minimalne rezerve roba i materijala za krizne situacije prvo treba da posao odradi tužilaštvo. E ono ne radi! Ono bi trebalo da okorjele kriminalce privede pravdi i da se nešto po redu počne raditi. Pošto nam je ovakav društveno politički sistem a susdstvom i tužilaštvom upravljaju stranci bojim se da će nam ovako biti i u buduće!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*