Dan žalosti u Prnjavoru: Djevojčica Vanja Rudić ispraćena na vječni počinak

U Prnjavoru je danas sahranjena Vanja Rudić, trinaestogodišnja djevojčica koja je život izgubila u subotu, u stravičnoj saobraćnoj nesreći kod gradske tržnice, kada ju je automobilom udario Nisvet Mujkić.

Prnjavor je zavijen u crno. Oktobar, 2020. godine, ostaće upamćen po velikoj i nezapamćenoj tragediji koja je pogodila opštinu Prnjavor, koja je 10. ovog mjeseca ostala bez trinaestogodišnje djevojčice Vanje Rudić, brižljive ćerke, najbolje sestre, poslušne unuke, dobre drugarice…

Jecaji njenih roditelja, brata, bake, deda, školskih drugara, prijatelja, poznanika odjekivali su Gradskim grobljem, gdje se nalazi vječna kuća Vanje, čija tragična smrt je duboko pogodila opštinu Prnjavor, ali i cijelu regiju, sve one koje su je poznavali i sa kojima je provodila vrijeme.

Opština Prnjavor je 13. oktobar, dan sahrane djevojčice Vanje Rudić, proglasila za Dan žalosti u ovoj opštini i sve zastave na državnim i opštinskim institucijama su spuštene na pola koplja, dok je muzika u ugostiteljskim objektima utišana.

Podsjećamo, djevojčica Vanja Rudić poginula je u subotu, 10. oktobra, kada ju je kod gradske tržnice, u centru Prnjavora, usmrtio dvadesetpetogodišnji vozač “golfa 4” Nisvet Mujkić. Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je pritvor za Mujkića, koji je osumnjičen da je upravljao automobilom pod uticajem opojnih droga.

Izvor: TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*