Dan Republike u Prnjavoru – Sjećanje na stvaraoce Srpske

Danas je prigodnim okupljanjem u objektu “Novi Nacional” u  Prnjavoru,  obilježen Dan Republike Srpske.

TV K3

Okupio se veliki broj Prnjavorčana, predstavnika političkog,  privrednog, kulturnog, sportskog i vjerskog života. Načelnik Opštine Darko Tomaš  istakao je, u prigodnom obraćanju, da je naša opština imala 626 poginulih boraca u stvaranju Republike Srpske i procentualno broju stanovnika, druga je opština u našoj Republici u tom segmentu stvaranja Srpske.

Na snimcima: Sa današnjeg skupa u „Novom Nacionalu“

Tomaš je najavio i ove godine značajne investicione projekte na planu podizanja  lokalne i regionalne insfrastrukture.

Povodom Dana Republike, sutra od 10 časova u Spomen hramu  cara Lazara, na Vučijaku biće održani liturgija, parastos i polaganje vijenaca junacina Vojske Republike Srpske. Za sugrađane koji žele da prate centralnu proslavu Dana Republike, u Banjaluci, obezbijeđen je autobuski prevoz.

(prnjavorlive.info)

10 Comments

  1. Otice i Federacija i srpska u tri pm,sve bi ja to pogasio i uveo dan zalosti a ne dani republike koje imaju znacenje samo na papiru.narod jedva prezivljava a pare iz budzeta idu na slavljenje dana republike.jadna bosna jadna rep srpska..jadan narod

  2. Ovdje je najmanje stvaraoca Republike Srpske, boraca koji su ratovali, ovdje se mogu prebrojati na prste jedne ruke, danas veća prava i privilegije ima neko ko je tada bio u pelenama a ima crvenu knjizicu, nego mi borci koji nismo clanovi vladajuce partije, mi moramo ici u EU da zaradimo za život dok ovdje “politicki uhljebi” uzivaju na grbači naroda.

  3. Pravi stvaraoci se okrecu u grobu ili ka istom teze zbog bjede i gladi,a njihovi potomci odlaze trbuhom za kruhom.

  4. Pojedini nisu zasluzili da se uopste slikaju al sta mozes otjerali su ostatak boraca u eu ej fali vam mehtic nevidi se

  5. На овом уваженом скупу видјех сијасет стваралаца Републике Српске.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*