Damjan Grumić šampion BiH na 3000 m

 Na sinoć održanom Mlađe juniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine na Koševu u Sarajevu najbolji rezultat ostvario je Damjan Grumić član Atletskog kluba Prnjavor.
Pored ubjedljivog prvog mjesta i titule prvaka BiH za 2020 godinu, Grumić je postigao i novi lični rekord na 3000m od 9 minuta i 30 sekundi i približio se normi za Balkansko prvenstvo na svega dvije sekunde.
Pored Damjana bronzanu medalju i treće mjesto osvojila je naša juniorka Gabrijela Šestić u disciplini 3000m brzo hodanje. Za najveće iznenađenje dana pobrinula se naša cicibanka Jovana Radulović u disciplini 1500m sa novim ličnim rekordom 5 minuta i 33 sekunde, iako ima svega deset godina Jovana je zauzela izvanredno treće vrijeme od trinaest takmičarki koje su od nje starije i po pet do šest godina. Medalju nije mogla dobiti po propozicijama ASBIH zbog nedovoljnog broja godina. Uspješne su bile i Aldina Čajić sa novim ličnim rekordom i četvrtim mjestom na 3000m, mlada Milica Živković takođe je ostvarila lični rekord na 800m, kao i njena klubska drugarica Jovana Ivanković u istoj disciplini.
Naredni nastup naše članove očekuje sledeći vikend na pionirskom prvenstvu BiH u Tuzli.
AK “Prnjavor”

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*