Dalibor Miholjčić gost u Dobro jutro Srpska

U Vikend jutru na RTRS-u, Dalibor Miholjčić ispred Projekta mentalnog zdravlja u BiH/Asocijacije XY i Gordana Ružić ispred Društva psihologa RS predstavili su projekat “Zaštita mentalnog zdravlja vulnerabilnih kategorija stanovništva u doba COVID-19 pandemije” koji implemetira Društvo psihologa RS.

Projekat se realizuje u okviru Projekta mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini koji podržava Vlada Švajcarske, a implementira Asocijacija XY Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Federalnim ministarstvom zdravstva.

#SwissinBiH #AsocijacijaXY #DPRS

RTRS

4 Comments

 1. Све је исто само Њега нема…

  У богатој историји Срба, од неких 7528 година, а можда и више, наиђу тако нека времена када све изгледа изгубљено и да је ђаво “однио шалу”. Али да се не треба предавати и да није све изгубљено, јер се увијек појави трачак наде, то показује и појава ових спаситеља менталног здравља угрожене нације.

  Али…
  Можда моја маленкост има другу предоџбу о спасиоцима, али ми ово двоје младих не улива повјерење, а ево и због чега:
  Они се само надовезују на став СЗО о рањивим и неотпорним групама, али умјесто да спречавају и да лијече појаву вируса они ублажавају невоље вулнерабилних (?!) категорија тако што ће им стабилизовати понашање и “ублажити” болове! Њима се из свих рањивих група могу обратити за помоћ – што је хумано, нема шта, али ми нелогично дјелује да у ту рањиву групу спадају и сви здравствени радници, прекаљени стручњаци са дугогодишњим радним искуством који лијече оне најрањивије, и то баш оне који су на неки начин “пукли” од “прекомјерног сагорјевања на послу”! Нема ту логике, или ако је већ тако – да имају квалитет и количину знања више и боље од већ квалификованих медицинара, зашто нису у саставу Републичког кризног штаба, као савјетници?
  Ја им једноставно не вјерујем, а послије наступа на РТВ Српске, поготово! Мислим да је то само одвраћање пажње са нечега или неког циља који је остао недовољно фокусиран у јавности грађана; нпр. економски колапс, задуживање, климатске промјене и временске непогоде, поплаве, пожари, увођење 5Г мреже, и мноштво других појава и невоља.
  Тако, заиста дјелује смијешно да сада наступа неочекивани проблем – како из ненормалног стања (у које смо се били прилагодили) вратити се у “нормално”, оно прије појаве Ковида-19?
  А шта ако вирус није ни постојао?!!!
  На крају, ако су сви у овој причи за наивне, толико вољни и брижни да помогну слабима, зашто нам не увећају лична примања, пензије и социјална давања?!
  Да би несрећа била већа још нам укину право на рад и слободу кретања, уводе полицијски час, што ни за вријеме окупације није било. И на крају обавезују нас да носимо маске, здравља нашег ради!
  Биће да је ово још и добро, биће горе; много, много горе…

  • Ovo mi bas zapara oko…
   Gdje nađe 7528 godina? Odakle vadite te “informacije”?
   Stvarno ne mogu da vjerujem

   • @ Ribar

    Мудар човјек учи док је жив (и мијења ставове), само будала зна све од рођења!
    Генерално, Срби су полуписмен народ, мисле да све знају а у ствари не знају готово ништа. Вјерују да их је описменио неписмени Вук па га Срби славе, у част њему називају улице, тргове, школе и значајне установе, надарену српску дјечицу зову “Вуковцима”!!! Брука и срамота, али то је друга тема.

    Што се тиче године 7528-осме ево ти два прилога, од многобројних. Први је писани тект, а други видео-линк у трајању од само 4:08 минута!
    Поздрав и надам се да сам ти отклонио једну дилему, а доћи ће и Вук на ред!

    https://galaksijanova.rs/srpski-kalendar/

    https://www.youtube.com/watch?v=617DrzA9fnk

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*