Đacima i roditeljima u Smrtićima problem pravi putna infrastruktura (VIDEO)

Đaci i roditelji zaseoka Milinčići u Gornjim Smrtićima kod Prnjavora, već godinama muku muče sa putnom infrastrukturom. Kažu bilo je obećanja da će put biti urađen i održavan ali od toga nije bilo ništa.

Zbog propalog puta ni školski autobus više ne želi da dolazi po đake pa se roditelji međusobno snalaze za prevoz djece do škole.

Jedan od roditelja, Novica Vračević, čije dijete pohađa osnovnu školu u Gornjim Smrtićima kaže da je poslednji put u izbornoj godini izvezeno 3 kamiona pijeska na put u zaseku Milinčići poznatijem još kao “Kobaška cesta”.

Nemanja Slijepčević je roditelj četvoro djece a njih troje su školarci.

On se bavi poljoprivredom i proizvodnjom mlijeka pa mu dolaze predstavnici ministarstva kao i otkupljivači mlijeka a i oni se pitaju kako je tako loš put s obzirom da ima naroda a pogotovo djece na ovom kraju, kaže Nemanja.

U ranijem periodu mještani ovog zaseoka put su radili i popravljali sami i krčili kanale i drveće oko puta. Okupljeni mještani dodaju da bi bili zadovoljni da se bar izveze odgovarajuća količina posipnog materijala i urede kanali kako kiša i voda nebi stalno uništavali put.

Put od Milinčića prema školi vodi i preko ulice nazvane po imenu poginulog borca Željka Stojčića. I ovaj dio puta je specifičan jer je još davne 2007. na 2008. godinu donesena odluka o asfaltiranju a do danas je urađeno 2013. godine 550 metara i 2019. još 600 metara. Savjet MZ Smrtići je 2009. godine donio odluku da je ovaj put prioritet jer povezuje nekoliko mjesnih zajednica a poveznica je i sa glavnim putevima za Prnjavor i Derventu.

Problem sa putnom infrastrukturom i prevozom đaka imaju i roditelji susjednih Donjih Smrtića koji se nalaze na oko 2 kilometra do škole u Gornjim Smrtićima. Put koji vodi ispod školskog igrališta prilikom veće kiše ili snijega postaje neprohodan pa su djeca prinuđena ići okolnim putem od skoro 10 kilometara razlike.

Mještani i Gornjih i Donjih Smrtića traže samo da se kako su istakli tretiraju isto kao i mještani nekih drugih mjesnih zajednica i zaseoka gdje se putevi redovno saniraju i održavaju. Ukoliko ovakvo stanje potraje izvjesno je kažu da će stanovnika biti sve manje kao što su brojni već i otišli.

TV K3

6 Comments

  1. Polako narode, kuda žuriš, pa tek vam 25 godina pričamo prazne priče, biće, ali šta kažete, jeste li “naši” ili “vaši”…

  2. Interesantna situacija, bivsi i sadasnji poslanik rijesili asfalt do svojih kuca, a naivni koji ih slusaju i glasaju idu po propalom makadamu, ko je tu naivcina….

  3. Trenutni nacelnik i SNSD od 2008. mjestanima obecavaju asfalt, da su svaki dan radili po jedan metar davno bi bio zavrsen, nije nista bolje ni na ostalim makadamskim putevima, negdje mjestani sami kupe sljunak i saniraju put ali to nije zasluga vlasti, ove godine nema ni proljecnog ni jesenjeg posipanja, a nema ni večera sa pecenjam gdje dolazi nacelnik i obećava izgradnju puteva, a ljudi padaju na tu pricu i daju glasove na prazne price, ali budite strpljivi narode dogodine su izbori pa cete opet čuti iste price kao i proteklih godina, samo prvo pripremite jagnjice i prasiće da castite govornike.

  4. Predsjednik MZ je i odbornik, trazite od njega da vam pomogne. To mu je i posao.
    Na tribini omadinaca na kojoj je gostovao, Lukic rece da nisu obecali da ce biti odmah poboljsanja, nego u toku 4 godine.

    Bitno da je njemu i bivsem odborniku Zivanicu asfaltirano do kuce, a vi sami nasipajte makadam ako vam treba.

    • Poslanicima je bitno 20000 KM koliko dobiju kao odbornicku naknadu u jednom mandatu, ono sto su obecavali poslie izborne noci nije bitno

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*