Da li je u Prnjavoru UČINJENO, ono što je OBEĆANO? Građanski forumi “OBEĆANO! UČINJENO?”

Peti građanski forum „OBEĆANO! UČINJENO?“ održan je 16.07.2021. u Prnjavoru sa ciljem promocije kulture dijaloga, ali i edukacije građana na koji način mogu da da budu aktivni učesnici promjena u svojoj mjesnoj zajednici i svom gradu. Projekat „OBEĆANO! UČINJENO?“ se realizuje sa ciljem povećanja svijesti i odgovornosti građana da se aktivno uključe u rješavanje problema u svojoj lokalnoj zajednici, kao i izboru njihovih predstavnika u okviru mjesnih zajednica, te utvrđivanja da li se predizborna obećanja ostvaruju.

Gosti odbornici su bili Nemanja Lukić, Marina Đuraš i Mile Šljivić, a građani su učestvovali uživo u dijalogu u Centru za kulturu, ali i pratili live prenos na portalima Micromreža i Infoveza.

Neke od prihvaćenih i istaknutih građanskih ideja na ovom građanskom forumu su:

– Da se pokrene inicijativa za izgradnju stanova za mlade bračne parove koje će opština Prnjavor jednim dijelom sufinasirati,
– Da se u centru grada izgradi šahovsko polje za veliki šah kako bi osobe treće životne dobi mogli da upotpune svoje slobodno vrijeme i da se druže,
– Da se postave oznake sa natpisima sela jer većina nije adekvatno označena, te da se u gradu postave oznake sa natpisima ulica i postave oglasne ploče u gradu kojih nema dovoljno.

Odbornici će se za navedene inicijative zalagati u skupštinskim klupama.

Video snimke svih pet panela iz gradova Banja Luka, Gradiška, Srbac, Laktaši i Prnjavor, građani mogu vidjeti na stranici Centra modernih znanja i Micromreža, te pratiti da li će ono što su odbornici rekli i obećali, ispuniti u svom radu u narednom periodu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*