Da li će doći do smjene prvog DNS-ovog kadra u Prnjavoru?

Nakon 11. sjednice SO Prnjavor ukazao sam na propuste prilikom “produženja mandata” v.d. direktora JU Dječiji vrtić “Naša radost”, pozivajući se na Zakon o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Svoje tvrdnje sam obistinio slanjem upita resornom ministarstvu, gdje su takođe naveli da vršioc dužnosti direktora dječijeg vrtića ne može biti imenovan duže od 6 mjeseci, te sam se obratio Inspektoratu po ovom pitanju i poslao upit uz priložene dokaze (rješenja o imenovanju itd.).

Iz inspektorata sam dobio odgovor od višeg inspektora Nataše Babić da je inspektor utvrdio kako nema propusta, te mi poslala broj zapisnika koji je napravio inspektor. Međutim, sam zapisnik nisam dobio.

Još jednom sam ukazao na članove Zakona koji su povređeni, te tražio zapisnik, koji do dana današnjeg nisam dobio (dva puta sam tražio zapisnik)!

Danas sam dobio informaciju da je smijenjena direktorica Slobodanka Vasić dobila sudski spor u svoju korist i da je naloženo njeno vraćanje na čelo ove Javne ustanove.

Postavlja se pitanje da li će razriješena direktorica biti vraćena na posao, jer je trenutni nelegalni vršioc dužnosti direktora sada “na pravoj strani” i koalicioni partner vladajućih?

Odluka Suda se mora ispoštovati ili je to važilo samo u slučaju imenovanja predsjednika Skupštine‼️

Drugo bitno pitanje koje se postavlja jeste šta je sa tužbom Nebojše Todića kojom se žalio na razrješenje sa mjesta podpredsjednika Skupštine? Ta tužba je podnesena prije godinu dana i bio je izvjesniji ishod da će biti presuđena u korist tužioca u odnosu na ostale tužbe, međutim do dana današnjeg ista nije dobila sudski epilog.
Očigledno je da neki postupci idu po ubrzanoj proceduri, dok su drugi zapeli u mnogobrojnim sudskim spisima.

Mirko Bukvić

1 Comment

  1. ČEKAJ BUKVIĆU, ZAR NISI TI BIO U TOJ KLAPI KAD JE POSTAVLJEN NEZAKONITO TAJ DIREKTOR VRTIĆA. ZAPOŠLJAVATE KAKO HOĆETE I ONDA NEŠTO PRIČATE. TAJ UŠTOGLJENI DIREKTOR JE TOLIKO ODVRATAN TIP, NEK SE VRATI U SVOJE LAKTAŠE NEK DIREKTUJE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*