12 Comments

 1. Ko je slušao Vučića danas u Dubiu.Biće Seetang onaj koji ima kravu ili kozu.Sledeća godina bice borba za hranu.Bukvalno za svaku litru mlijeka i svaku kilu Brasna.Moze li nacelnik sazvati odbornike seoskih zajednica i dati upustva da narod napuni štale.i objasni sta dolazi.

  • Odbornici seoskih zajednica bi sve to ako bi se dobilo prodali dalje. Ko daje krave? To je rijetkost. Jedino ih pokušati napraviti! Bolje je uvažavan onaj načelnik od dijela naroda koji je pozvao tužilaštvo BiH da su u Prnjavoru bili nekakvi logori itd a niko ljude ne hapsi…onda je SIPA reagovala pa je uhapšen Boško Peulić. Narodu samo treba utrpati!

  • To onda treba svaki odbornik u svome selu da apeluje da se zasadi svaki ćošak žitaricama i ko ima dve krave da ima četri vrlo brzo će se zarađivati na hrani dobro jer će je bitte Malo.

  • Bas sad pogledah video,nisam bio upoznat šta je bio rekao.Vjerovatno zna više nego mi…Ali da se pretpostaviti na šta vuče situacija.E onda…treba kvalitetno i veću sjetvu objaviti na jesen i torove napuniti…Ali treba neko izaći i preporučiti narodu…Da pored odbornika imamo i Kanal K3 pred Drevnik reći par riječi da se zasije i popune obori.Sto kažu zlu ne trebalo.

 2. Bice velika potraznja za mlekom,pokušati uvesti par hiljada krupne stoke i podeluti narodu po selima.Trebat ce uskoro uz obavezu da vrate junicu od prvog telenja.

  • i narod na selu se davno pogospodio, neće da drži kravu jer ima posla oko nje. Lakše mu je da kupi mlijeko. Osoba pod imenom Ma kaki će kaže da muze bikove i za takve problema nema. Ja mislim da bi nam SDS i PDP obezbedio puno mleka samo da za njih glasamo ahahahahaha, a još plate 2000 KM pa to je bolje nego u Švici aihihihihi

   • Prije godinu dana u Fortuni stoji nas 4-5 u redu i cekamo da se kupac u karakterističnim plasticni papucama i mislim bijelim carapama (posto su vec pozutjele) pokusava sporazumjeti sa trgovkinjom. Uporno udara prstom po staklenoj vetrini i trazi od trgovkijne da mu da pola kilograma,, TOGA ” na sto mu ona odgovara da ne zna sta zeli da joj nije jasno sta je to sto ovaj trazi i zamoljava ga da ne dira prstima staklo jer ga stalno mora ribati od fleka. Na to on drzi monolog kako ga zena poslala da kupi pola kg sira jer im dolaze gosti iz Ilove odaklen su i njih dvoje. Kad su se konacno on i trgovkinja sporazumili i on dobio svojih pola kilograma,, TOGA ” nekako smo i mi dosli na red. E sad, on i njegova zena su se utrpali u zelene zgrade a u Ilovi ostavili kucu, stalu , mnogo zemlje i sume i dosli u Prnjavor da kupe pola kg TOGA . Posto im je i Prnjavor postao malen odluci li su da odu u Njemacku i da tako obrazovani i edukovani predstave nas narod Evropljanima u najboljem svjetlu. Mislim da bi zbog ovog a i jos hiljade ovakvih slucajeva mlijeko trebalo da bude 20 km litar. Interesuje me kako li ce ovaj,, intelektualac ” gore da kupi pola kilograma TOGA ??..

    • Još teže nego tu ili nikako, prije će biti nikako! Tim gore što su velike nestašice počele a tek šta će da bude?! Da je sve ok on bi bio miran i manji od makova zrna i jednostavno kupio sebi mlijeko,uzeo ga iz frižidera ili naučio da se to zove Milch i ne bi bilo problema. .Ako bi pipao po staklu i ostavljao fleke dobio bi opomenu kao i tu čak bi trgovac mogao na njega i da zagalami. Možda ćemo se svi vratiti u ono što smo mrzjeli a to je naša zemlja…Ako ne svi onda gotovo svi a sve zavisi šta će se dešavati dalje…

    • @ posmatrač
     Ви од шуме не видите дрвеће. Сељаци у градовима нису узрок несташице млијека, већ посљедица вишевјековне небриге сваког режима који је овде владао према сељаку, од турског доба па до данас. Вама је сељак добар само кад носи корпу домаће хране, а у истој тој Фортуни нема ни килограма поврћа и воћа произведеног на нашим ораницама и у нашим воћњацима.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*