3 Comments

  1. Hvala, hvala, tako je , ja i moj NARONO-OSLOBODILAČKI FRONT i AFŽ podrzavamo našeg malog Boga u Bosni i Hercegovini Zekana Heleza, Bolje Zekan Helez nego SNSD pa taman i ja crkla. znam da ima puno naroda koji ovako kaže. Pozdrav mojim glasačima pravim patriotama i Zekanu Helezu i onom vepru južno od Prnjavora.

  2. gluma i oponašanje onog našeg vepra koji ovde bljuje duhovnu prljavštinu. Ne kaže se džaba da Srbi simpatizeri opozicije, opozicija i vehabije pišu na isti princip.

  3. Ево овдје:
    Тесла, Никола, Хрват, хрватски изумитењ(Смиљан код Госпића , 10.6. 1856- Њу Јорк . 7.1.1943. ). Рођен је у срцу Хрватске, у Лици, у вријеме док је Хрватска била дио Аустро-Угарске. Отац му је био православни свештеник,мајка православка али сви су му остали преци са очеве и мајчине стране били Хрвати. Велики дио живота Тесла је провео у САД гдје је и остварио све изуме.Тесла је цијелог живота био духом везан за домовину Хрватску и родни крај.У својим првим патентима (1885-88), док још није био добио америчко држављанство, пријаву је започињао представљањем : »Нека се зна да сам ja, Никола Тесла из Смиљана у Лици, граничној покрајини Аустро-Угарске изумио…«.

    Год. 1896. био је изабран за почасног члана ХАЗУ у Загребу а 1926. за почасног доктора Свеучилишта у Загребу и члна ахрватске католичке заједнице člana.По Тесли се у Хрватској називају улице у многим градовима,неколико школа,једно велеучилиште, Твртка Ericsson Nikola Tesla, државна награда за знаност, државно одличје,у Техничкоме Музеју у Загребу налази се стални демонстрацијски кабинет Теслиних изума а у Смиљану Меморијални Центар Никола Тесла (Теслина родна кућа ,модели изума,дидактичке играчке које омогућавају лакше разумијевање рада Теслиних изума и дакако римокатоличка Црква у ХрТесла је рекао да је велики хрватски син, и да му је дужност да као рођени син своје земље помогне Граду Загребу у сваком погледу савјетом и чином (24.5.1892. о идеји изградње централе измјеничне струјеу Хрватској)
    ………………………………………..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*