Članovi GKUD “Pronija” Prnjavor učestvali na međunarodnim festivalima folklora u Španiji i Portugalu

Članovi izvođačkog ansambla, narodnog orkestra i pjevačkih grupa GKUD “Pronija” Prnjavor vratili su se sa međunarodnog festivala folklora koji se održavao u Španiji i Portugalu u mjestima Hihon, Freganol de la Sijera i Baza (Španija), te Elvaš, Sousel (Kano) i Portel (Portugal) od 2. do 14. avgusta 2023. godine.

Za vrijeme boravka na festivalu, članovi GKUD “Pronija” Prnjavor imali su osam koncerata gdje su ukupno izveli 32 tačke, a osim u ovim gradovima nastupe su imali i u gradovima Hueskar i Ensinasola (Španija).

Pored GKUD “Pronija” Prnjavor koje je bilo jedini predstavnik Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, na festivalu su učestvovala i društva iz Azije, Južne i Centralne Amerike iz država Indija, Čile, Panama, Kostarika, a kao predstavnici Evrope na festivalu su nastupili još Srbija, Španija i Portugal.

Uprava Društva upućuje ogromnu zahvalnost gradonačelniku Grada Prnjavor dr Darki Tomašu bez čije podrške ne bi bilo moguće realizovati odlazak i učešće na ovim festivalima, donatorima i sponzorima , takođe i roditeljima članova koji su nesebično podržali naš odlazak na pomenute festivale.

Posebnu zahvalnost uprava Društva upućuje svim članovima izvođačkog ansambla, orkestra i pjevačkih grupa na profesionalnom odnosu prema koncertima i ponašanju tokom turneje čime su na najbolji način predstavljali Društvo, naš grad i državu. Sve čestitke umjetničkim rukovodiocima Dajani Petrović i Dariju Topiću koji su ansamble pripremili za nastupe na festivalu i odličnom predstavljanju na koncertima.

Takođe, uprava Društa se zahvaljuje i firmi MB rajzen na profesionalnoj i ugodnoj vožnji i druženju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*