CK Prnjavor: Besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska

Povodom 30 godina Crvenog krsta RS i nedjelje Crvenog krsta, danas je prnjavorska organizacija Crvenog krsta, organizovala besplatno mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska, kao i prodaju markica ove humanitarne organizacije.

Nakon obilježavanja Međunarodnog dana Crvenog krsta, počela je i „Nedjelja Crvenog krsta“, koja će trajati do 15. maja. Crveni krst Prnjavor nastavio je praksu prodaje markica, a na Trgu srpskih boraca, organizovano je i besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska.

“Crveni krst Republike Srpske, a tako i opštinska organizacija Crvenog krsta Prnjavor od 8. do 15. maja obilježava Nedjelju Crvenog krsta. Velika je zainteresovanost naših građana, obilaze naš štand, a povodom ove Nedjelje izvršili smo distribuciju markica u sve osnovne i srednje škole, tako da i danas na Trgu prodajemo markice po simboličnoj cijeni od 0,50 KM”, rekao je koordinator za mlade i humanitarna pitanja CK rnjavor Bojan Šipragić.

Ova aktivnost Crvenog krsta realizovana je zajedno sa volonterima i njegovateljicama koje rade u projektu „Starenje i zdravlje“. Riječ je o pomoći i njezi starijih lica.

“Izvršava se medicinska individualna njega, pomoć u kući i društvena pomoć oko nabavke hrane, lijekova i recepata za naše korisnike. Trenutno imamo preko 45 aktivnih korisnika, starosne dobi od 60 pa do 96 godina. Mi se sa našim korisnikom dogovrimo koliko često ćemo dolaziti. To može biti jednom dnevno, dva puta dnevno ili može biti na nekom sedmičnom nivou”, rekla je odgovorna sestra za projekat “Starenje i zdravlje” Tanja Balacki.

Iz Crvenog krsta napominju da su ove godine organizovali jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi, a da su do kraja godine predviđene još dvije ovakve akcije.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*