Četiri edukatora iz Prnjavora učestvovali su na konferenciji o obrazovanju u Konjicu (FOTO)

Protekla tri dana u Кonjicu je u organizaciji COI “Step by Step” iz Sarajeva održana 13. konferencija zajednice inovativnih nastavnika.

Primjere dobre prakse predstavile su četiri edukatorice iz našeg grada, u prethodnom periodu nominirane za nagrade za inovativne nastavnike BiH.

Vaspitačice Vesna Malić i Nedeljka Simić predstavila su projekat “Igram se i učim” ispred predškolske ustanove “Naša radost” i razmijenile Primjere dobre prakse sa prisutnim kolegama.

Ispred osnovne škole “Branko Ćopić” aktivnost škole je predstavila psiholog Jelena Radivojević Stupar, dok je Brankica Radonjić zainteresovanim kolegama održala trening asertivne komunikacije “Кako uspješno komunicirati”.

Bila je ovo prilika da iz našeg grada predstavimo uspješne edukatore i projekte prnjavorskih obrazovnih institucija.

16 Comments

 1. Zar nije moglo to kod nas u Mracaju da se edukuje- vec mora tamo u Tursku da idu , sultanu na dvore.

 2. Zašto mi moramo da čitamo gluposti? Ja pohadjam 20 edukacija godišnje, i zašto je to bitno da bude u vijestima? To je nešto što je moje lično

  • Bitno je da se ne stvara novo lažno bratstvo i jedinstvo kao što je bilo u SFRJ da ponovo ne bi došlo do nekog rata u budućnosti i stradanja naroda! Tako su se i ranije u staroj državi ljudi ponašali , ma kakav tako već mnogo bolje,ljubili jedni druge a kad je Alija u BiH počeo rat na zahtjev tadašnjeg amer. ambasadora Zimmermana , komšija komšiju,kolega kolegu tukao,mlatio,ubijao…Svo “prijateljstvo” se zaboravilo za minut!Jedino muslimanima odgovara novo lažno bratsto i jedinstvo i da BiH bude kao YU što je bila,da oni budu glavni,da se ustavom ukine RS itd itd jer misle da će tako istjerati Srbe a oni će da uživaju u medu i mlijeku,neće znati kako ih tako dobar život zateče

   • Mislis da rat moze doci samo ako bude Bratstvo i Jedinstvo,ako ne bude Bratstva i Jedinstva onda nece biti rata.Rat ima svoju definiciju koju svi treba da znaju,ali izgleda da ih malo zna.

    • Rat može doći i iz drugih razloga a zadnji je bio uostalom i zbog bratstva i jedinstva jer se ne bi toliko mržnje tad istreslo što može opet da se desi ukoliko bi se napravilo ponovo neko vještačko b. i j. i to ne treba raditi a mislim da ni neće jer je to vrijeme progutalo! Slično je bilo i u II svjetskom ratu pa se ponovilo u zadnjem i nisam rekao da je uslov za rat samo lažno b. i j. već je to jedan od uslova koji je bio potreban a to su znale strane sile! Ne brini Sakibe neće do lažnog bratstva i jedinstva nikad više doći i u to sam siguran!Tebi što govore knjige okači to maci o rep!

     • @Branescanin.Ti si jedan od onih praznoglavaca koji je vjerovao u Marsalovo(Bravarovo) Bratstvo i Jedinstvo,kao sto i sada vjerujes da smo mi Samostalna Drzava jer nam tako Veliki Baja servira.Vidis ja nisam vjerovao ni Bravaru niti vjerujem Velikom Baji.Problem kod takvih je sto su korisne budale svakoj vlasti,knjige nikada nisu procitali,a misliti nemaju cime.Zato ste spremni svakog Srbina da nazovete Sakibom ili nekim drugim imenom ili jednostavno da po uzoru na Velikog Baju nazovete Izdajnikom.I ako nas je stalno sve manje i manje jos kad nas takvi olosi pocnu da dijele onda nam neprijatelj nije ni potreban.Svako dobro i uzivaj u Brane-Scima

      • za @Köppl Rene , što više pišeš više dokazuješ da si neki Sakib. Mi znamo šta je Republika Srpska ne trebaš nam ti govoriti niti nas zanima šta vi mislite o nama.Nema potrebe da se kriješ iza SDSa i PDPa kad jasno znam da si Sakib bez obzira što vi i izdajnička opozicija pišete na isti princip. Izjadao vam se Burenović neku veče na FTV u emisiji “Mreža” da se bori za BiH i da želi da sruši RS i Dodika pa vi odmah drž brže bolje njega! hehehe I vas je sve manje i manje štaviše vi se više selite u nadi da ćete bolje živjeti dok EU sama sebe zakopava i okupirati Evropu islamom itd hihihihi
       Dakle po tebi je pametan onaj ko se odrekne Republike Srpske, prihvati potpuno jedinstvenu BiH sa naravno vašom vlašću e pa taj film nećeš gledati, osim ako bi to bilo na silu i ako baš bude moralo u RS neće ostati ni jedan jedini Srbin koji je sposoban gledati, šta ćete onda dobiti osim tih koji ostanu , znamo šta ćete sa njima raditi? Ostaćete sami samcati i ameri će vas poslati na Srbiju ……..
       Bolje vam je da gledate svoja posla!

       • Branescanin.Ne seri sve ti je covjek napisao.Ako Sakib i njegovi budu isli silom tj.dodje li do rata ti ces prvi za Italiju pobjeci.Ako ne uspijes pobjeci onda ces kod Djaica po potvrdu da si slijep,a slijepi ne mogu u rat.Odat ces po Branescima sa suncanim naocalima i bijelim stapom.

      • Köppl Rene znaš li šta znači boş , to znači prazno izvedenica od toga si ti, Praznoglavac!

 3. Кажем ја себи, сјетио сам се али не могу то прихватити као истину says:

  Сјетио сам се,ипак. Зашто се не би ишло у Кољиц кад нам највише моја драга опозиција са њима има Споразум о коме је овдје већ писано. Она је уцијењена од странаца да ако неће развијати братство и јединство да ће бити склоњени из политике. А наши из опозиције су мекани и боје се странаца док Додик има подршку зна се кога и не смију му странци ништа.Наш из СДСа Радовић има фирме са селафијом, и многи други.Да не набрајам све јер тога има пуно. Па како раде још од 2014 год ако немају дил са Бакиром и улазе у трећи мандат.Бивши начелник нас Шаринчане јасно преварио али ми то не дамо рећи да је истина јер волимо СДС онај што је био некад,пошто га нема сад волимо оно што има.

  • Pa ni ne moraš da to prihvataš kao istinu,niko te neće pitati ni za tobom plakati niti te moliti.

 4. Оне су у свечаним одорама, нашминкане, што би се рекло “затегнуте” и угодне за око, нарочито мушко. Жене им завиде на безпрекорној “линији”, елеганцији и знању, путовању и новим познанствима. Нашле су се у Коњицу, јужно од Сарајева.
  За оне који не знају Коњиц се налази на магистралном путу Сарајево, Илиџа, Блажуј, Мостарско Раскршће, Хаџићи, Тарчин, Брадина (и Коњиц). С лијеве и десне стране магистралног пута налазе се насеља, углавном мијешаног националног састава. Нпр.
  Брадина је била искључиво србска, али већ село Шуње, јужно до ње, било је бошњачко. У протеклом рату Срби су јужно од Хаџића тотално настрадали. Тако су становници Брадине побијени или заробљени већ 25-27. маја 1992. године. Силос у Тарчину био је познати логор за Србе, читаво вријеме рата. Коњиц, такође.
  Блажуј, прије рата, 100% србско село, исељено је након Дејтона захваљујући “генију” Момчилу Крајишнику и екипи. Сада се у Блажују истичу три џамије и неколико арапских насеља (нпр. Врело Босне, Ушивак код Хаџића, у близини Влакова), у којима ни Бошњаци немају приступ!

  “Своју дјецу загртати земљом и сузама,
  и бити потомак и остати без предака,
  и бити предак и остати без потомака,
  ако је то живот, онда је смрт радост” – Страхиња Живак, село Брадина, Коњиц.
  Страхиња Живак је иугубио два сина и дочекао је радост смрти; како само је он то знао.

  Ево, како о страдању Брадињана пишу Ветерани ФБиХ:
  https://veterani.ba/naslovna/2018/12/zlocini-u-bradini-ubijali-civile-batinali-do-smrti-sjekli-usi/

  http://www.srbiizkonjica.com поставили су на интернет следећи прилог:
  https://www.srbiizkonjica.com/da-se-ne-zaboravi-i-ne-ponovi-zlocin-u-bradini-1992-god/

  Особама осјетљивим на насиље и злочин не препоручујем да отварају видео-линк под називом “Јаук 1 од 3”.
  Силос у Тарчину, као логору за Србе, посебна је прича. Само у Сарајево је било 126 логора за Србе, од који су многи били приватни! У Сарајеву је нестало око 8.000 Срба, о чему пише проф. др Миливоје Иванишевић (види на интернету).

  Питање за даме – прњаворске едукаторе у образовању: Дајте нам обавјештење – Зашто сте и да ли би поново ишле у Коњиц?
  Питање број два – Лана Зец и Маја Китић: Нема их у опису чланка, у чему је цака?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*