Božićna čestitka

Načelnik opštine, Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine, Željko Simić uputili su čestitku povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti sa željom da Božić proslave u zdravlju i veselju, u krugu svojih najmilijih.

„Božić je praznik ljubavi i mira, porodičnog zajedništva i ljudske solidarnosti. Neka božićno svjetlo ljubavi ispuni vaša srca nadom i vjerom i ostane trajno svjetlo mira i ohrabrenja prilikom svakog porodičnog i prijateljskog okupljanja. Praznik Hristovog rođenja, simbol radosti i života neka nas podsjeti na istinske vrijednosti i bude podsticaj za povjerenje i jedinstvo. Mir Božiji, Hristos se rodi“, navodi se u zajedničkoj čestitki.

Opština Prnjavor

3 Comments

  1. “Лакше је вјеровати у лаж, која се чула по хиљаду пута, него у истину која се чује први пут” – Волтер. Наш Нобеловац, Иво Андрић, сјајни познавалац људске природе, мисли, дилема, поступака и размишљања; виртоуз писане ријечи и дипломата, оставио је мисао којој се нема шта додати нити одузети: „Кад би људи знали са колико мало памети се управља државама и свијетом – помрли би од страха“!

    ——————————– о0о —————————-
    У конкретном случају, о прослави Божића је ријеч. У Божићној честитки се наводи како је „Божић празник љубави… Празник Христовог рођења… бла…бла….бла…“ – и прославља се 25. децембра или 07. јануара, и све то није спорно већ више од двије хиљаде година. Проблем је у чињеници да још није тачно утврђен датум Христовог рођења! Једно је сигурно, није рођен ни у децембру ни у јануару! Друго, Исус Христ или Јешуа бен Јосиф је Јевреј; што је тек прича за себе! Треће, хришћанство нам је наметнуто и темељи се на многим паганским вјеровањима, симболима и поступцима, обичајима. Хришћанство је исто што и комунизам – сатанистичка религија.
    Дакле, човјек, шире друштвене заједнице или народи могу или имају право да вјерују у шта хоће, али то још не значи да вјерују у правог Бога или Богове; или, несрећници, вјерују и обожавају Сотону или Шејтана, јер им је то наметнуто а да тога нису ни свјесни.
    Свако у границама свог схватања мисли да ради за себе и своје идеје, а у границама свог несхватања ради за оне који знају више од њега! Али народ је неук, не чита добре књиге, не размишља и тако је лак плијен за манипулацију. Шта-више, свијет жели да буде преварен, зато нека буде преварен – (лат.): Mundus vult decipi, ergo decipi atur!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*