Boško Peulić reizabran za predsjednika OO OSTA VRS (FOTO)

Boško Peulić ponovo je reizabran za predsjednika Opštinskog odbora Organizacije starješina Vojske Republike Srpske na izbornoj skupštini ove organizacije koja je održana u Prnjavoru.

Većinom glasova prisutnih delegata penzionisani pukovinik Boško Peulić reizabran je za predsjednika Opštinskog odbora Organizacije starješina  a pored toga izabran je i za Predsjednika predsjedništva.

Peulić koji je bio komandant u šest različitih brigade, rekao je da je pred njim jedna velika odgovornost kako bi sačuvao čast i dostojanstvo nekadašnjih starješina koji su se borili u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

‘’ U narednom periodumi će mo raditi na tome da se sistematizuje I stabilizuje stanje među organizacijama pri čemu svi treba da nađemo zajendičko rješenje. To je sve neophodno kako bi bili u službi boraca. Mi želimo n narednom periodu da ostvarimo dobru i prisnu saranju sa svim organizacijama a sve kako bi popravili položaj onih ljudi koji su se borili za stvaranje Srpske‘’,rekao je Peulić.

Podsjeća i da su danas izabrana i sva ostala tijela koja su po statutu nepohodna od predsjednika Skupštine, predsjedništva Organizacije, članova verifikacione komisije, nadzornog odbora i drugih. Ističe da su na ovaj način izabrane sve funkcije za normalno funkcionisanje organizacije na nivuo opštine.

Za predsjednika Skupštine reaizabran je i Milorad Živković koji takođe ističe da od njegove funkcije i funkcije predsjednika mnogo zavisi kako će funkcionisati sama skupština. Podsjeća kako je pred njima jedan odgovoran posao.

‘’ Vidimo i sami da je pogoršana ekomska situacija uticala na sve pa i na nekadašnje borce ali i starješine pri čemu je njihov finansijski status ugrožen. Moraće se dosta raditi ali i biti više koordinacije na nivou lokalne zajendice ali i sa republičkim institucijama’’,rekao je Živković.

Tokom zasijedanja ove skupštine na dnevnom redu se našlo devet tačaka dnevnog reda.

TV K3

2 Comments

  1. “Cast i dostojanstvo” starjesina?! Je li ovo neki los vic?
    Kljuc, Sanski most, Prijedor, Kotor varos, Mrkonjic grad, Banja Luka, Bijeljina, Brcko, Visegrad, Vlasenica, Rogatica, Foca, Cajnice, Bratunac, Srebrenica- ubistvo, izzivljavanje, protjerivanje, (ne)selektivno granatiranje, etnicko ciscenje, silovanje, pljacka, tortura, snajpersko terorisanje civilnog stanovistva i genocid. Pa dalje- Granatiranje i opsada Sarajeva, Granatiranje Tuzle, Mostara, Dubrovnika itd itd.
    Keraterm, Trnopolje, Vilina vlas, Tomasica, Markale, Kapija, Srebrenica itd. itd.
    Kako vas nije stid i sram?!!!
    Je li to cast i dostojanstvo na koje misli gospodin starjesina?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*