Bokur: Želimo postati stabilan prvoligaš

Ovog vikenda kreće nova sezona u Prvoj ligi Republike Srpske. Ove sezone će se u ligi takmičiti i povratnik u elitu, ekipa Mladosti Bulldogs iz Prnjavora.
Ekipa Aleksandra Bokura je plasman u Prvu ligu izborila kroz Mini ligu. Nisu Prnjavorčani imali previše vremena za odmor i ubrzo po plasmanu u Prvu ligu, krenule su pripreme za novu sezonu.
Tokom pripremnog perioda, Mladost Bulldogs je odigrala četiri pripremna susreta. Student-Igokea i Spartak iz Prijedora su bili bolji dok su savladani Mladost Kotor Varoš kao i Kozara iz Gradiške u generalnoj probi za sezonu. Što se tiče pojačanja, Prnjavorčani su se dobro pojačali. Sačuvali su okosnicu ekipe koja je izborila plasman u elitu a pojačanja koja su stigla su kvalitetna.
Na poziciji centra stigao je Luka Ćulum. Veljko Čečavac stigao je takođe a on igra na pozicijama centra i krilnog centra. Na poziciji krila stigao je Aleksandar Tunguz, Dejan Barbarez na poziciji beka a poslednje pojačanje stiglo je na poziciji plejmekera. Radi se o Nemanji Stankoviću.
”Kasno smo počeli pripreme zbog Mini lige koju smo igrali jer nismo ni znali da li ćemo ući u Prvu ligu. Pojačanja smo odmah našli i zadovoljan sam, pogotovo na spoljnjoj poziciji. Planirano je bilo još jedno pojačanje na poziciji pet ali smo zakasnili par sati sa realizacijom”, kaže trener Prnjavorčana Aleksandar Bokur.
Mladost Bulldogs se vratila u elitu a novu sezonu počinju u Rogatici, gdje će gostovati ekipi Rogatice 18. oktobra dok će prvu domaću utakmicu igrati u drugom kolu protiv Student-Igokee.
”Idemo iz utakmice u utakmicu i popravljati greške. Novi smo i očekujemo da ostanemo u ligi. Imamo podršku grada što je najvažnije. Tako da ćemo u januaru, ako bude bilo potrebe, još malo se pojačati. Želja nam je da postanemo stabilan prvoligaš”, kaže Bokur.
Bokur je za naš portal govorio i o planu za narednu sezonu, odnosno o tome kako su u pregovorima sa jednim iskusnim košarkašem.
”Već sada smo u pregovorima sa našim sugrađaninom i odličnim igračem Draganom Tubakom, da od sledeće sezone igra za nas. Bila je želja i ove da igra ali ima već potpisan ugovor u Bahreinu”, rekao je za kraj Bokur.
sportdc.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*