Berza sitnih i ukrasnih životinja 7. februara

U Prnjavoru će iduću nedjelju, sedmog februara, u organizaciji Udruženja za zaštitu i uzgoj sitnih i ukrasnih životinja “Fenix” biti održana berza sitnih i ukrasnih životinja. Berza će biti održana ispred dvorane “Sloga”, a trajaće od 7 do 12 časova.

Prnjavor će i ove godine, prvog vikenda u februaru, biti u znaku sitnih i ukrasnih životinja. Zečeve, ukrasnu živinu, golubove, papagaje, kanarince i ostale sitne životinje, svi zainteresovani moći će da pogledaju na berzi, koja će biti održana u nedjelju, sedmog februara, na lokalitetu kod dvorane “Sloga”. Organizator izložbe Velibor Trivičević kaže da ove godine nisu bili u mogućnosti organizovati trodnevnu izložbu, kako je to prvobitno bilo planirano.

“Prošle godine smo bili jako lijepo napravili izložbu. Zahuktali smo se sa organizacijom i smatrali smo da ove godine može i treba da bude samo bolje. Međutim, zbog epidemiološke situacije, kao i svi, pa tako i naše društvo nije uspjelo da organizuje klasičnu ocjenjivačku izložbu i postavku koja bude najmanje tri dana, tako da je ovo neka skraćena verzija”, kaže Velibor Trivičević iz Udruženja „Fenix“ Prnjavor.

I nije samo Prnjavor pogođen pandemijom korona virusa. Trivičević kaže da je i Tešanj, koji su kako kaže možda od najjačih u BiH kada su u pitanju organizacije izložbi, išli takođe na skraćenu verziju, pa su početkom januara organizovali samo berzu.

“Ove godine, zbog epidemiološke situacije, sve ide skraćenim putem. Mada smo mi od kriznog štaba opštine Prnjavor dobili dozvolu da to organizujemo. Međutim, sami izlagači nisu posebno zainteresovani, strah je od virusa i od svega što se dešava”, naglašava on.

Od sedam ujutro pa sve do podne, ljubitelji ukrasnih životinja mogu da dođu i uživaju u pogledu, ali i neobičnim zvukovima. Zainteresovani mogu da se druže i razmjene iskustva. Berza će takođe biti prodajnog karaktera.

“Jednostavno kada god ko dođe, dobrodošao je, da se pridruži. Dolaziće ljudi iz Odžaka, Modriče, Tuzle, Travnika, sa svih strana, plus iz našeg bližeg komšiluka. Berza je kupoprodajna, moći će se kupiti nešto od hrane, opreme, životinja, ko šta želi”, dodaje Trivičević.

Sa berzom u Prnjavoru, završava se sezona berzi i izložbi sitnih životinja. Nakon toga slijedi period parenja za životinje. Organizatori kažu da cilj nije samo prodaja životinja, već i da među mladima razviju ljubav prema ovim ljubimcima i edukuju buduće odgajivače. Zato očekuju da neće izostati dobra posjeta i prilika da roditelji kupe mališanima kućnog ljubimca.

Izvor: TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*