Autoputevi u Srpskoj od Hrvaćana do Strazbura (VIDEO)

U Srpskoj je od 2006.godine kada je osnovano preduzeće “Autoputevi Republike Srpske” izgrađeno 106 kilometara autoputeva.

Riječ je o autoputevima “E 661” koji povezuje Banjaluku i Gradišku i „9.januar“ koji povezuje najveći grad Srpske s Dobojem.

Ipak, sve vrijeme, ove projekte prate razne kontraverze, od isplativosti, izbora izvođača, probijanja rokova, neslaganja sa lokalnim stanovništvom oko izbora trase autoputeva ili cijene eksproprijacije zemljišta.

O autoputevima, izgrađenim ali i onima koji će se tek graditi, za film u produkciji portala GERILA.info pričaju investitori, političari, analitičari, novinari, ali i stanovnici mjesta na čiji je život uticao i tek će uticati izgradnja autoputeva u Srpskoj.

3 Comments

  1. Ustaj narode ako si gladan i žedan pa zar ne vidite da je Dodik prisvojio i auto-put sebi, pa državu, evo na krAJU I ĆIRILICU! Još malo pa će i narod da prisvoji sebi u kuču!

    • Zemlju za izgradnju autoputa kupovao je Slobodan Stanković na ime svoje firme. Dakle, vlasnik zemlje na kojoj je izgrađen autoput je u vlasništvu privatne osobe a ne Vlade RS, kako bi to trebalo biti. Naravno, petlja u Drugovićima kao i nadvožnjak Stegići su još uvijek u isključivom vlasništvu Mihajlovića i Šikanjića, što je nedopustivo!

    • Neće prisvojiti narod! Prisvojiće tebe da mu igraš u dvorištu u Bakincima!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*