Arhijerejskom namjesništu i Živku Milijašu najveća priznanja opštine (FOTO)

Lokalna vlast u Prnjavoru podijelila je najznačajnija opštinska priznanja zaslužnim pojedincima koji su u godini iza nas najviše doprinijeli razvoju lokalne zajednice i zadivili cjelokupno društvo. Na svečanosti je uručeno 20 pohvala, a najznačajnije opštinske povelje dodijeljene su arhijerejskom namjesništvu Prnjavor i građaninu Živku Milijašu. Najveća opštinska priznanja trebalo je da budu podijeljena na svečanoj sjednici Skupštine opštine krajem marta, međutim zbog loše epidemiološke situacije, sjednica nije održana.

Opštinska povelja sa zlatnim grbom dodijeljena je Arhijerejkskom namjesništvu Prnjavor koje je u posljednjih 30 godina obnovila i izgradila veliki broj hramova na području Prnjavora, a prije svega doprinijelo duhovnom razvju. Priznanje je primio arhijerejski namjesnik prnjavorski Duško Drinić.

Poznati prnjavorski privrednik i sportista Živko Milijaš dobio je opštinsku povelju sa srebrenim grbom za svoj hrabri podvig. On je u decembru prošle godine spasio ženu od noža pomahnitalog supruga.

Načelnik Darko Tomaš kaže da su opštinska priznanja dobili zaslužni pojednicini zbog kojih je Prnjavor na dobrom glasu.

– Svi oni su dali značajna doprinos u razvoju Prnjavora, i nadam se da će sa takvim radom i takvim postupcima nastaviti i u budućnosti.

Pored povelja, dodijeljeno je i 20 pohvala istaknutim pojednincima. Među njima su Nedo Božunović, sportista Denis Stojaković i poljoprivrednik Slađan Stevanović. Posthumne pohvale pripale su ljekrima Aleksandru Vukoviću, Zoranu Lončareviću, Slobodanu Marinkoviću i Goranu Šikarcu koju su pokazali herojstvo u odbrambeno otadžbinskom ratu.

TV K3

1 Comment

  1. Umjesto da zavrsi u zatvoru i objasni odakle mu kapital od policiske plate on dobije povelju ! Pozdrav iz Austrije,slobodno trulite 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*