AMS RS sproveo akciju provjere tehničke ispravnosti vozila

Akcija „Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite“ uspješno je sprovedena i ove godine.

Akciju sprovodi Auto moto savez Republike Srpske, u saradnji sa ministarstvom saobraćaja i veza, ministarstvom unutrašnjih poslova, auto-moto društvima i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Srpske, a akcenat je na kontroli tehničke ispravnosti automobila.

Akcija je danas sprovedena i u Prnjavoru u auto centru Pejašinović.

Prije polaska na godišnji odmor automehaničari preporučuju da se obavezno provjeri tehnička ispravnost automobila, pa se akcija kontrole vozila i realizuje u sezoni godišnjih odmora. Cilj akcije je da se vozači i njihova vozila što kvalitetnije pripreme za predstojeću sezonu godišnjih odmora kažu iz AMS RS.

Iz auto-moto saveza RS ukazali su i na bitne detalje na koje bi vozači trebali posebno obratiti pažnju prije nego krenu na duži put.

“Bitno je provjeriti sve tečnosti u svojim vozilima, najbitniji su sistemi aktivne bezbjednosti, kao što su upravljački sistem i kočioni sistem, da budu potpuno ispravni. Svjetlosna signalizacija takođe da bude ispravna”, istakao je master saobraćaja u AMS RS Predrag Likokur.

Auto-moto savez sa svojim partnerima od 2003. godine sprovodi preventivnu akciju „Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite“, a akcija je počela 15. jula i traje do 20. jula.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*