AK “San” u Banja Luci osvojio 4 medalje

Na poslednjem ovogodišnjem Prvenstvu, na Prvenstvu Republike Srpske za pionire održanom u Banja Luci, atletičari atletskog kluba “San” iz Prnjavora osvojili su četiri medalje. Tri zlatne i jednu bronzanu.

Zlatne medalje i Titule Prvaka Republike Srpske za pionirke osvojili su Kristina Stojković u trkama na 100 i na 300 m čime je još jednom potvrdila da je najbrža sprinterka na ovim prostorima u svojoj kategoriji ove godine sa osvojene dvadeset i dve medalje na zvaničnim prvenstvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine od čega je 9 zlatnih, 7 srebrenih i 6 bronzanih.

Zlatnu medalju i Titulu pionirskog prvaka Republike Srpske je osvojila i Magdalena Katana u trci na 1000 m, čime je popravila svoj skor na 12 medalja na zvaničnim prvenstvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine ove godine od čega je 7 zlatnih, 3 srebrene i dve bronzane. Treba istaći da je Magdalena pola sezone bila povredjena i nije nastupala pa je ovaj skor medalja i više nego odličan za nju.

Bronzanu medalju je osvojio Goran Gamber u izuzetno jakoj i do samog kraja neizvesnoj trci na 800 m. On je ovu trku istrčao u vremenu svog novog ličnog rekorda.

Ovim je završena veoma uspešna ovogodišnja atletska sezona zvaničnih prvenstava Republike Srpske i Bosne i Hercegivine . Sada predstoje krosevi, mitinzi, ulične trke i takmičenja u dvoranama u zemljama u regionu.

ATLETSKI KLUB “SAN” PRNJAVOR

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*